Ingezonden persbericht


STRATO biedt webwinkeliers goedkopere en veiliger betaalmethode

Met online betaalsysteem Moneybookers kost elke iDEAL-transactie nog maar 49 eurocent

Amsterdam/Berlijn, 5 augustus 2008 -- STRATO heeft zijn webshoppakketten (Webshops Premium en Webshops Advanced) voorzien van een nieuwe, wereldwijde betaalmethode via Moneybookers. Hiermee betalen STRATO-webwinkeliers nog slechts 49 eurocent per iDEAL-betaling en geen installatiekosten. Ook bij andere betaalmethoden, zoals creditcard en Maestro, is Moneybookers uiterst voordelig. Bovendien kunnen webwinkels hun klanten een veiliger betaalomgeving aanbieden en kiezen ze zelf de betaalvaluta. Het enige dat ze hiervoor hoeven te doen, is een gratis Moneybookers-account aanmaken.

Consumenten betalen op internet steeds vaker met iDEAL. Dat blijkt uit recent onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). In 2007 verdrievoudigde het aantal transacties tot bijna vijftien miljoen. 'Over het algemeen bieden webwinkels in Nederland vier betaalmethoden aan', zegt Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. 'iDEAL is veruit de meest populaire betaalmethode: 85 procent van de Thuiswinkel.org-leden accepteert iDEAL-betalingen.' Het afhandelen van betalingen vergt voor webwinkeliers een grote investering in geld en tijd. Met Moneybookers kunnen STRATO-webwinkeliers nu makkelijk en snel een account aanmaken en betalen ze alleen voor de transacties -- ideaal voor startende webwinkels.

Martin Ott, Co-CEO van Moneybookers: 'Wij zijn bijzonder verheugd dat STRATO voor Moneybookers heeft gekozen. STRATO-webwinkeliers verkopen hun producten wereldwijd. Het is daarom belangrijk om in zoveel mogelijk landen lokale betaalmethoden aan te bieden. Ons unieke wereldwijde financiële netwerk maakt dit mogelijk. Daarbij betalen STRATO- klanten geen installatiekosten.'

Damian Schmidt, CEO van STRATO: 'STRATO wil zijn klanten op alle fronten optimaal ondersteunen om zo succesvol mogelijk zaken te doen op het internet. Met Moneybookers kunnen we nog beter voldoen aan de behoeften van onze ruim 20.000 webshopklanten. Ze beschikken met Moneybookers over nog veiliger en snellere lokale betaalmethodes.'

Moneybookers is een toonaangevend internationaal online betaalsysteem en een van de meest makkelijke en veilige betaalmogelijkheden op internet. Moneybookers heeft een licentie voor elektronisch bankieren. Deze licentie is volgens Europees recht en wordt gereguleerd door de British Financial Authority (FSA).

De kosten voor betalen met Moneybookers

Creditcard

¤ 0,19 + 1,9 % totaalbedrag

iDEAL

¤ 0,49

Maestro, Solo, Euro6000, 4B

¤ 0,19 + 1,9 % totaalbedrag

Moneybookers Wallet

¤ 0,19 + 0,8 % totaalbedrag

Directe betaling

¤ 0,19 + 2,1 % totaalbedrag

E-mail Pay

2,1 % totaalbedrag

###

Over Moneybookers

Moneybookers is een toonaangevend internationaal online betaalsysteem. Wereldwijd maken meer dan 5 miljoen klanten gebruik van de producten en services van Moneybookers. Met Moneybookers kunnen bedrijven en consumenten via een e-mailadres veilig en voordelig real-time betalingen online verzenden en ontvangen.

Over STRATO

Met meer dan 3,5 miljoen domeinen en meer dan een miljoen klanten is het van oorsprong Duitse STRATO de op een na grootste hostingprovider van Europa. De organisatie is buiten Duitsland ook actief in Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Italië en Spanje. STRATO biedt op de lokale situatie afgestemde homepagepakketten, hoogwaardige dedicated en virtuele servers en professionele webshops. STRATO is een 100 procent dochteronderneming van freenet AG en levert transparante kwaliteit op basis van TÜV-certificeringen. Naast procesmanagement (ISO 9001) en klantsupport (MS Servicekwaliteit) zijn de beide datacenters van het bedrijf ISO 27001-gecertificeerd. Sinds 1 januari 2008 zijn de twee eigen datacenters 100 procent CO2-neutraal.