Politie Amsterdam-Amstelland



Inbreker aangehouden / Derde Leliedwarsstraat (05/08/08)

Na een melding van een oplettende buurtbewoner heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 34-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat hij probeerde in te breken in een woning aan de Derde Leliedwarsstraat.

De melder zag rond halfvier een voor hem onbekende man morrelen aan het raam van een woning in zijn straat. Hij belde onmiddellijk de politie waarna agenten direct de Amsterdammer konden aanhouden. De man is ingesloten voor verhoor en verder onderzoek.

Topsporters Politie Amsterdam-Amstelland komend weekend op Spelen / Amsterdam-Amstelland (05/08/08)

Nog maar een paar dagen voordat in Beijing de Olympische Spelen van start gaan. Onder de deelnemers zijn twee topsporters die voor de politie Amsterdam-Amstelland werken: Thijs van Valkengoed (zwemmen) en Chantal Beltman (wielrennen). Zij gaan hun uiterste best doen om een medaille binnen te slepen.

De verrichtingen van de Olympische politietopsporters zijn te volgen via de website van de politie Amsterdam-Amstelland, www.politie-amsterdam-amstelland.nl. Op de homepage vindt u een olympische button. Het onderdeel is tevens te bereiken via www.politietopsport.nl. U vindt hier ook andere topsporters die voor de politie werken.

Man aangehouden na vernieling ramen / Bezaanjachtplein (05/08/08)

Een 38-jarige man uit Amsterdam is maandagavond op het Bezaanjachtplein aangehouden nadat hij de ramen van een woning had vernield met een hooivork. Vermoedelijk had de man ruzie gekregen met de bewoner waarna hij met de steel van het werktuig enkele ramen vernielde. Toen agenten ter plaatse kwamen werd de man aangehouden. De hooivork is in beslag genomen. De Amsterdammer krijgt een proces-verbaal