LG Telecom kiest Vodafone Nederland voor wereldwijde roaming

05/08/2008 11:12

Vodafone Libertel NV

5 augustus 2008 - Vodafone Nederland maakt vandaag bekend dat het Zuidkoreaanse

LG Telecom wereldwijde GSM roaming diensten gaat leveren via Vodafone Nederland. Mobiele operator LG Telecom werkt met CDMA, een belangrijke standaard voor mobiele telefonie in landen als Zuid-Korea, China, India en de Verenigde Staten. Dankzij de InterStandard Roaming overeenkomst met Vodafone Nederland kunnen klanten van LG Telecom tijdens buitenlandse reizen nu ook via GSM-netwerken bellen, die wereldwijd verreweg het meest gangbaar zijn.

Vodafone Nederland is sinds 1999 actief in 'cross-technology' roaming. Vodafone ondersteunt een veelheid aan technologieën waardoor roaming partners hun klanten wereldwijd kunnen laten bellen, ongeacht de techniek die lokaal gebruikt wordt.

De overeenkomst met LG Telecom is de 23e interstandard roaming overeenkomst die Vodafone Nederland sluit. In juli 2004 sloot Vodafone Nederland een wereldwijd contract met Verizon Wireless uit de Verenigde Staten. Onlangs zijn er contracten getekend met operators in Zweden, Oekraïne, de Verenigde Staten, Marokko, Mongolië en Bangladesh.

LG Telecom is onderdeel van LG Groep en is met meer dan 8 miljoen aansluitingen de op-twee-na grootste telecom operator in Korea. In 2005 reisden meer dan 10 miljoen Koreanen naar het buitenland, voornamelijk China, Japan en de Verenigde Staten. Voor meer informatie: www.cdma2gsm.com.

/ / / / / / / / / / / / / / /

Over Vodafone Libertel B.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het meest toonaangevende mobiele communicatiebedrijf ter wereld met proportioneel ruim 269 miljoen klanten per 30 juni 2008. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen in 5 continenten. Daarnaast heeft Vodafone Group nog 40 partner netwerken wereldwijd.