Ingezonden persbericht


Versterking Nederlands Olympisch Team onderweg naar Beijing

McDonald's medewerkers geselecteerd voor Olympische Spelen

Amsterdam, 5 augustus 2008-- Gisteravond zijn Agnes Moes en Kevin Feyth vanaf Schiphol vertrokken naar de Olympische Spelen in Beijing. Zij vertegenwoordigen Nederland op een speciaal onderdeel: ze zijn geselecteerd om aan de slag te gaan in één van de twee restaurants die hoofdsponsor McDonald's opent in het Olympisch Dorp. Daar verblijven in totaal 16.000 sporters en officials, waaronder het Nederlands Olympisch Team.

Agnes en Kevin zijn vanwege hun inzet en prestaties geselecteerd uit meer dan 15.000 Nederlandse McDonald's medewerkers. Agnes werkt normaal gesproken in het McDonald's restaurant in Appingedam, Kevin in Zwolle-Noord. Wereldwijd zijn de 128 allerbeste medewerkers uitgekozen om aan de slag te gaan in de Olympische restaurants. McDonald's is al sinds 1976 betrokken bij de Olympische Spelen.

In totaal verblijven Agnes en Kevin elf dagen in Beijing.'We gaan niet alleen aan het werk', vertelt Agnes. 'Er ligt een heel programma voor ons klaar, met uiteraard een bezoek aan verschillende Olympische wedstrijden en uitstapjes naar bijvoorbeeld de Chinese Muur.' Kevin Feyth vult aan: 'Maar uiteraard kijken we er ook naar uit om samen met al onze internationale collega's te werken in het restaurant. De 16.000 sporters en officials die in het Olympisch Dorp verblijven, kunnen een topservice van ons verwachten.'

Over McDonald's
In Nederland heeft McDonald's 218 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald's vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald's wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.