SAS neemt softwarebedrijf IDeaS over

Portfolio verder uitgebreid met industriespecifieke oplossing voor hospitality-sector

Huizen, 5 augustus 2008 - SAS, leverancier van business intelligence- en analytische software neemt IDeaS Revenue Optimization over, specialist in revenue management software voor de hospitality-sector.

SAS optimaliseert met de acquisitie zijn positie en portfolio. Door de overname kan SAS naast zijn business intelligence-, analytische-, en industriespecifieke oplossingen, nu ook revenue management applicaties specifiek voor de reis- en hospitality-branche aanbieden. Deze oplossingen zijn bovendien complementair aan SAS' retail revenue optimization-software. Klanten van IDeas profiteren op hun beurt van de wereldwijde expertise van SAS.

IDeaS wordt met zijn 200 medewerkers een volledige dochtermaatschappij van SAS. Het huidige management van IDeaS blijft hierbij gehandhaafd. Wereldwijde klanten van IDeaS zijn onder meer Hilton, Hyatt International, Mandarin Oriental en Intercontinental Hotels Group.

Maximaliseren winstgevendheid
SAS beschikt met de overname over een hoogwaardig applicatieportfolio en een stevige technische basis om de IDeaS price & revenue optimization-oplossingen uit te breiden en aan te bieden in andere branches. SAS zet de functionaliteit van deze oplossingen in om organisaties te helpen beter inzicht krijgen in hun klanten en bedrijfsvoering. De analysekracht van de price & revenue optimization-applicaties is cruciaal om klantengedrag te monitoren en te sturen. Bedrijven kunnen hiermee hun prijsbeleid optimaliseren en zo uiteindelijk hun winstgevendheid maximaliseren.

"IDeaS is erg succesvol in de hospitality-branche en zijn hoogwaardige applicaties zijn nog tot veel meer in staat", zegt Jim Goodnight, CEO van SAS. "SAS zal de oplossingen inzetten in andere branches, maar tegelijkertijd de trouwe IDeaS-klanten blijven bedienen. SAS heeft de wil, de middelen en de kennis om het potentieel van IDeaS volledig te benutten."

Ed Booth, CEO en Chairman van IDeaS: "SAS past perfect bij IDeaS. We bieden beide onze klanten jaarlijks de keuze hun licentie te verlengen; deze overeenkomsten lopen dus niet automatisch door. Dit betekent dat we dagelijks de business van onze klanten moeten verdienen. We hebben enige tijd gekeken hoe we, naast hospitality-applicaties, onze activiteiten konden uitbreiden. SAS, met een bedrijfscultuur die erg op die van ons lijkt, voorziet IDeaS nu van de middelen waarmee we ons verder kunnen ontwikkelen."

Zowel SAS als IDeaS zijn private ondernemingen, financiële details rond de overname worden niet bekend gemaakt.

Over IDeaS
IDeaS Revenue Optimization is de eerste leverancier van enterprise revenue optimization-oplossingen en adviesdiensten. Met zijn forecasting-, optimization- en pricing-oplossingen kan IDeaS direct helpen invloed uit te oefenen op de bedrijfsomzet en winstgevendheid. Het hoofdkantoor van IDeaS is gevestigd in Minneapolis in de Verenigde Staten, verder heeft IDeaS kantoren in Noord en Zuid Amerika, het Verenigd Koninkrijk, EMEA, Azie en Australie.