Spelmagazijn.be ontvangt provinciale starterscheque


WESTERLO, 20080729 -- Spelmagazijn.be uit Westerlo krijgt één van de eerste 25 starterscheques die provincie Antwerpen uitreikt. Deze cheque ter waarde van 100 euro zal op 5 augustus aanstaande symbolisch overhandigd worden door gedeputeerde voor economie Koen Helsen in het bedrijvencentrum NOA (Elisabethstraat 38a, 2060 Antwerpen). Het doel van de provinciale starterscheques is om startende bedrijven een handje toe te steken in hun profilering bij (potentiële) klanten.

Spelmagazijn.be is een winkel die via internet gezelschapsspellen verkoopt. Het assortiment bestaat uit meer dan 300 kaart -en bordspellen voor jong en oud. Het bedrijfje is uit de grond gestampt door een koppel uit Westerlo dat zelf gepassioneerd is door het spelen van bordspellen.

Bezoekers van de website www.spelmagazijn.be kunnen gemakkelijk hun zoekcriteria ingeven. Er is de mogelijkheid om te selecteren op leeftijd, op soort spel, op aantal spelers, op fabrikant of door gewoon door de naam van een spel in te geven. Je kiest de spellen die je wenst te kopen, laadt ze in in het winkelmandje en klikt op verzenden. De bestelling kan daarna afgehaald worden op één van de afhaalpunten: in Westerlo (Voortkapel) of in Berlaar (Heikant). Een andere optie is dat de spellen worden opgestuurd via een pakjesdienst.

Spelmagazijn.be weet zijn prijzen te drukken doordat ze via het internet opereren. "Wij hoeven tenslotte geen kantoorruimte te huren en geen winkelpersoneel te voorzien."

Provincie Antwerpen wil zulke nieuwe initiatieven belonen zodat er meer ruimte komt voor ondernemen. De provinciale starterscheque kan aangewend worden voor allerlei gemaakte kosten in het kader van communicatie en promotie (bijv. visitekaartje, flyer, afbeelding). De mensen van Spelmagazijn.be weten maar al te goed dat dit een hart onder de riem is. "Als opstartende onderneming zullen wij alle hulpmiddelen met open armen ontvangen. De geschonken 100 euro zal aangewend worden voor de belettering van wagens. Wij hopen dat zo meer klanten hun weg vinden naar onze website."





Ingezonden persbericht