NCRV

De vakantierechter

Grensgeval

Dinsdag 5 augustus

22.30 uur, Nederland 1

In De vakantierechter reist de bekende televisierechter Mr. Frank Visser door het land en past ter plekke snelrecht toe. Op deze manier verhelpt hij vakantieleed van zeer uiteenlopende aard.

In deze aflevering aandacht voor de volgende kwestie.

Recreatievereniging Buitenlust is een waar paradijs op de Veluwe. In het weelderige groen staan pittoreske recreatiehuisjes. De heren Reininga en Zijlstra zijn buren op het park. Reininga heeft er al 25 jaar een huisje, Zijlstra aanzienlijk korter. Tussen de twee heeft het nooit erg geboterd. Al zeven jaar woedt een strijd over de precieze grens tussen hun kavels. Op een gegeven moment staan er zelfs drie heggen naast elkaar.

In 2002 heeft het toenmalige bestuur van de het recreatiepark zich met de ruzie bemoeid en een grens aangewezen. Reininga is het daar tot op de dag vandaag mee oneens. Volgens Reininga moet de grens één meter richting Zijlstra worden opgeschoven. Bovendien zou Zijlstra niet eens lid zijn van de vereniging. Redenen genoeg voor Reininga om de Vakantierechter te vragen de grens definitief in zijn voordeel vast te stellen. Zijlstra is niet bang uitgevallen en durft de uitdaging wel aan.

De Vakantierechter gaat een kijkje nemen op de camping. Lukt het mr. Visser om een eerlijke grens te bepalen of ziet hij door de bomen het bos niet meer?

Ook geeft de Vakantierechter weer antwoord op vakantievragen die aan hem gesteld worden. Zo vliegt Alex van Dijl met Easyjet uit Engeland terug naar Nederland. Op Schiphol blijkt zijn bagage vertraagd. Pas de volgende dag kan hij het komen ophalen. Alex weet uit ervaring dat luchtvaartmaatschappijen een vast bedrag vergoeden bij vertraagde bagage. Easyjet weigert Alex iets te betalen, dat doet ze alleen bij uitgaande vluchten. Wat denkt de Vakantierechter ervan?

Ype Dijsktra koopt een roeiboot via Marktplaats. Maar wanneer hij hem thuis te water laat blijkt de boot lek te zijn. Hij wil van Mr. Visser weten wat zijn rechten zijn.

Dit is een herhaling van 14 augustus 2007.