RTL Group

'Pure Passie' over nieuw avontuur van ***paar Jonnie en Therese Boer

Klasse hotel toegevoegd aan 'imperium'

Ze runnen driesterren restaurant de Librije, nog een restaurant, een winkel en een gezin. Aan vierentwintig uur per dag hebben Jonnie en Thérèse Boer nu al niet genoeg. Toch wordt er aan het imperium van de topkok en de gastvrouw/sommelier een nieuw avontuur toegevoegd: een klasse hotel. In Pure Passie, vanaf dinsdag 5 augustus bij RTL 4, is te zien hoe het dit echtpaar vergaat bij de totstandkoming van hun nieuwste aanwinst en worden ze gevolgd tijdens hun dagelijkse beslommeringen.

Op een van de mooiste locaties in Zwolle wordt het hotel met restaurant (Librije zusje) en kookatelier gerealiseerd. Het Spinhuis is een oude vrouwengevangenis die van boven naar beneden moet worden verbouwd. Vanaf de sloop tot aan de opening zijn de vorderingen, de frustraties en de mijlpalen te zien. Daarnaast geeft Pure Passie de kijker letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken bij de familie Boer. Twee mensen die op culinair gebied niet alleen in ons land maar ook ver daarbuiten de absolute top hebben bereikt en heel hard werken om dit niveau te behouden. Dat allemaal naast hun gezinsleven met hun twee kinderen, Jimmie en Isabelle.

Het imperium begon in 1996 met De Librije. Een walhalla voor iedereen die van lekker eten houdt. De allermooiste producten met echte smaken vormen de meest fantastische gerechten. De drie Michelinsterren die het restaurant inmiddels heeft, waren nooit een doel op zich voor Jonnie en Thérèse maar zijn verdiend door de eerlijke en gepassioneerde manier waarop zij met hun vak omgaan. Het behalen van deze culinaire Oscars is heel knap maar het behouden ervan nog moeilijker. De verwachtingen zijn hoog en elke dag weer moet er een topprestatie worden geleverd. Niet alleen in de keuken maar de hele entourage moet aan de hoge eisen voldoen. Jonnie en Thérèse zien de Librije dan ook als de basis van hun succes.

In vier afleveringen wordt de kijker meegenomen in het leven van dit horecagezin, hun gastronomische belevenissen en hun dagelijkse beslommeringen. Een leven dat volledig in het teken staat van koken en gastvrijheid.

Uitzending: vanaf dinsdag 5 augustus, tussen 21.30 en 22.30 uur, bij RTL 4. Herhaling vanaf dinsdag 12 augustus om 18.45 uur bij RTL 8.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie RTL Nederland: Donate Brunink via tel. 035
-671 8624, donate.brunink@rtl.nl of Susanne van der Klugt, via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl.