Datum: 5 augustus 2008

Oegstgeest Verkeerscontrole De politie heeft maandagmiddag 4 augustus 24 bekeuringen uitgedeeld bij een controle op snelheid en het dragen van de veiligheidsgordel. Zo'n anderhalf uur waren agenten op de Abtspoelweg en controleerden het passerende verkeer. Veertien bestuurders van voertuigen hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/h. De hoogste snelheid was 69 km/h. Acht bestuurders droegen niet de veiligheidsgordel en twee automobilisten reden over een busbaan. De politie zal de controles in het belang van de verkeersveiligheid herhalen.

Leiden Politie vindt gestolen fiets terug De politie van Leiden heeft maandag 4 augustus rond 17.30 uur op de Koppenhinksteeg een gestolen fiets teruggevonden. Een 33 jarige man uit Leiden had de blauwe Batavus damesfiets in zijn bezit. De fiets was op 26 februari van dit jaar in Leiden gestolen. Er was aangifte van gedaan. Hierdoor konden de agenten na controle van het framenummer al snel vaststellen dat het ging om de gestolen fiets. De man werd aangehouden voor diefstal danwel heling van de fiets. Zelf verklaarde hij de fiets van iemand te hebben gehad. De politie heeft de fiets in beslag genomen en maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren en een fietspaspoort op www.fietsdiefstal.nl te maken.

Leiden Politie neemt rijbewijs in Een 17 jarige bromfietser uit Roelofarendsveen moet zijn bromfietsrijbewijs inleveren. Agenten controleerden hem dinsdag 5 augustus rond 03.30 uur op de Langegracht. Hij trok de aandacht van de agenten omdat zijn achterlicht niet brandde. Niet alleen was dat fout maar ook bleek dat hij gedronken had. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 430 ug/l. Deze uitslag ligt boven de limiet van 0.80 ug/l. die geldt voor een beginnend bestuurder en boven de invorderinggrond van 370 ug/l. Verder maakt de politie proces-verbaal tegen hem op voor het rijden onder invloed.

Boskoop Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 29 jarige automobilist uit Boskoop. Maandag 4 augustus rond 21.10 uur, controleerden agenten hem op de Alphenseweg. Er was sprake van drankgebruik waarna zijn aanhouding volgde. De uitslag van de daarna gehouden ademanalyse was 575 ug/l. Deze uitslag ligt boven de limiet van 220 ug/l en boven de invorderingsgrond van 570 ug/l. Veder maakt de politie proces-verbaal tegen hem op voor het rijden onder invloed.

Gouda Inbraak in dierenwinkel In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 augustus werd ingebroken in een dierenwinkel aan de Karnemelksloot. Een ruit van de winkel werd ingegooid en een kassalade gestolen. De kassalade werd rond 04.00 uur leeg teruggevonden aan het Marshallpad. Een getuige had gezien dat een man iets weggooide en wegfietste. De politie heeft de zaak in onderzoek.

------------------------------------ einde berichten -------------------------------------------------------

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --