Datum: 5 augustus 2008

Overval op tankstation in Leiden; politie houdt verdachte aan dankzij YouTube

Politie Leiden heeft een verdachte van een overval op een tankstation aan de Lammenschansweg in Leiden aangehouden. De verdachte kon worden aangehouden op basis van een aantal tips, nadat de politie een opsporingsfilmpje van de overval op YouTube had gezet. Bijna 40.000 mensen bekeken het filmpje, die onder de noemer Gesnapt! op het YouTube kanaal van Politie Hollands Midden was gezet.

In totaal kwamen er vier tips binnen die leidden naar de verdachte, Eén tip kwam direct binnen op het politiebureau, de drie andere tips werden gegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Alle vier de tips wezen in de richting van dezelfde verdachte. De politie heeft de tips nagetrokken en vervolgens de verdachte, een 27 jarige Leidenaar, aangehouden.

Nieuwe opsporingsberichten op YouTube Mede op basis van het succes van de eerste Gesnapt! zal Politie Hollands Midden in de toekomst nieuwe opsporingsfilmpjes op YouTube plaatsen. Word abonnee van het YouTube kanaal van Politie Hollands Midden (http://nl.youtube.com/hollandsmidden) om nieuwe berichtgeving niet te kunnen missen.

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459305

---- --