Gemeente Beverwijk


05-08-2008

Meer toezicht op illegale kansspelen tijdens feestweek

Tijdens de feestweek wordt meer gecontroleerd en gehandhaafd op illegale kansspelen. Dit zijn spelen waarvoor geen vergunningen is verleend. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld piramidespelen, balletje-balletje en het wedden op uitslagen van de paardenrace buiten de totalisator om. De feestweek duurt van 13 t/m 17 augustus.

Politie, gemeentelijke toezichthouders en Verispect werken tijdens de feestweek samen om de consument te beschermen en de horeca te behoeden tegen fraude en oneerlijke concurrentie. Verispect verzorgt in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en het Ministerie van Justitie onder meer het toezicht op naleving van de Wet op de kansspelen. De horecaondernemer die gelegenheid biedt tot het houden van illegale kansspelen riskeert sluiting van zijn horeca-inrichting. De aanbieders krijgen bij constatering een boete.

Deelnemen aan illegale kansspelen is niet zonder risico. De voorwaarden zijn vooraf vaak niet duidelijk, de spelen zijn illegaal en deelnemers kunnen behoorlijke financiële risico's nemen. Burgers die slachtoffer zijn geworden van illegale kansspelen kunnen aangifte doen bij de politie.