Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 05-08-2008

Motorrijder gewond bij ongeval
HOOGEVEEN Maandagavond heeft een 20-jarige motorrijder uit Hoogeveen zijn been gebroken. Op de Griendsveenweg haalde hij een 19-jarige automobilist uit Hoogeveen in terwijl deze linksaf sloeg om een parkeerplaats op te rijden. De motorrijder is met de ambulance naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. (08-159832)

Gewonden bij ongeval
COEVORDEN Maandagavond zijn twee automobilisten gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de N34. Een 21-jarige man uit Sleen reed in noordelijke richting en is vermoedelijk op de linkerweghelft terechtgekomen. Daar botste hij tegen de auto van een 46-jarige vrouw uit Coevorden. Beide zijn met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08-159842)

Vervelende automobilist aangehouden
EMMEN Maandagmiddag zagen agenten een auto rijden op de Dorpsstraat. Op de passagiersstoel zet een vrouw met een baby op schoot. De bestuurder kreeg daarop een stopteken. Op de achterbank zat een kind zonder gordel. Toen de bestuurder hiervoor een bekeuring kreeg aangezegd, weigerde hij vervolgens alle medewerking. Uiteindelijk is hij aangehouden en vanwege zijn dreigende houding in de handboeien overgebracht naar het bureau. Daar kreeg hij, nadat hij zich weer normaal gedroeg, alsnog zijn bekeuringen uitgereikt. Vanwege de verkeersveiligheid zijn aan het vervoer van kinderen duidelijke regels gesteld. Een kind op schoot voorin de auto is altijd verboden. Maar ook op de achterbank moet een kind de gordel dragen of in een goedgekeurd kinderzitje zitten. De politie treedt hier in principe altijd tegen op. (08-159794)

Politie krijgt telefoontjes na dreun
EMMEN Maandagnacht omstreeks 4.30 kreeg de meldkamer enkele telefoontjes van inwoners van Emmen die een doffe dreun hadden gehoord. Bij navraag bij het KNMI in De Bilt bleek dinsdagmorgen dat er rond die tijd een beving in Emmen is gesignaleerd. Nadere informatie over de kracht van de beving en de exacte locatie is te vinden op de website van het KNMIwww.knmi.nl

Strafontslag brigadier
ASSEN -Een 48-jarige brigadier van politie, werkzaam bij de Noordelijke Recherche Eenheid, die vanaf 5 juni 2008 buiten functie was gesteld en door de korpsbeheerder was geschorst, is ontslagen wegens plichtverzuim. Aanleiding hiervoor zijn de ongewenste contacten die hij heeft onderhouden met een aangehouden vrouwelijke verdachte. De korpsbeheerder is van mening dat hiermee de integriteit van de politie is geschaad.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen telefoon 0592 451280.