Gemeente Maastricht

Sociaal Uitzendbureau actief in Mariaberg/Pottenberg

Langdurig werklozen en ouderen hebben vaak weinig kans op een betaalde baan. Daardoor kunnen zij vaak niet optimaal deelnemen aan het sociale leven en kunnen zij ook financieel in de problemen raken. Het Sociaal Uitzendbureau in Mariaberg en Pottenberg wil deze groep mensen toch de kans bieden bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van zichzelf, hun wijk en hun stad.

Voor wie?
Het Sociaal Uitzendbureau biedt langdurig werklozen en ouderen tijdelijk vrijwilligerswerk aan waarmee zij een nuttige bijdrage kunnen leveren aan het leven in hun een wijk of hun stad. Mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk en alle buurtbewoners die gebruik willen maken van de aangeboden diensten kunnen bij het Sociaal Uitzendbureau Mariaberg/Pottenberg terecht. Iedereen die een beetje hulp kan gebruiken komt voor deze dienstverlening in aanmerking. Bij toewijzing van de diensten wordt echter wel nagegaan wie de hulp het best kan gebruiken. Ook wordt erop gelet of de aangemelde klussen geen verdringing betekenen voor regulier werk of andere sociale trajecten.

Door wie?
Een trajectcoach van IWA arbeidsintegratie coördineert de activiteiten van het Sociaal Uitzendbureau. Hij richt zich daarbij in het bijzonder op het laten uitvoeren van klussen die een maatschappelijke betekenis hebben. Daarbij stemt hij de activiteiten van het Sociaal Uitzendbureau af op die van andere maatschappelijke organisaties, waaronder sportclubs, buurtcomités, verzorgingstehuizen en scholen.

Hoe verloopt de uitvoering?
De trajectcoaches van IWA zorgen ervoor dat de activiteiten van het Sociaal Uitzendbureau aansluiten bij bestaande initiatieven in de wijken. Verder wordt er bij de uitvoering van de activiteiten van het Sociaal Uitzendbureau veel belang gehecht aan de mening van de direct betrokkenen, met name die van de klanten en de overige wijkbewoners.

Meer weten?
Contactgegevens: Alexander Calder en IWA arbeidsintegratie, Bilserbaan 19b 6217 JD, Maastricht. Contactpersoon: Vincent Knehans, vestigingsmanager, 06-46254197.