Gemeente Lochem



Cursus stimuleert duurzaam ondernemen

De gemeente Lochem begint dit najaar, samen met de Industriekring Lochem (IKL) en de provincie Gelderland, een cursus duurzaam ondernemen voor ondernemers in de gemeente Lochem.

"De gemeente wil graag duurzame ontwikkeling op bedrijventerreinen stimuleren," zegt Berend-Jan Bussink, wethouder economische zaken. In de cursus leren ondernemers hoe door duurzaam ondernemen de bedrijfsvoering efficiënter kan en hoe zij kosten kunnen besparen. Doel van de cursus is om ondernemers bewust te maken van de mogelijkheden om duurzaam te ondernemen en om te laten zien welke kansen hen dit biedt. Zo kunnen bedrijven door kritisch te kijken naar hun verlichting vaak veel energie besparen tegen geringe investeringen en kan ook vaak het waterverbruik flink worden teruggedrongen.

Doordat provincie, gemeente en IKL financieel bijdragen aan de cursus, hoeven deelnemende bedrijven slechts ¤ 250,00 in te brengen om deel te kunnen nemen aan de cursus. De cursus is geschikt voor alle bedrijven die niet vallen binnen detailhandel. Alle bedrijven die in aanmerking komen voor de cursus, krijgen in augustus een uitnodigingsbrief om deel te nemen.