Politie Groningen

Maandag 4 augustus 2008

Provincie Groningen, 04-08-2008

Groningen: opnieuw onder invloed

Een 40-jarige snorfietser uit Groningen kon zondagavond na een politiecontrole te voet verder. De man bleek met een alcoholpromillage van 1,1 onder invloed. Het was de tweede keer in een jaar tijd. De man kreeg onder meer een rijverbod van 5 uur en een verbaal.

Groningen: van portemonnee beroofd

Een tot nu toe onbekende man heeft zondagnacht rond half twee op de Vismarkt een 22-jarige Groninger beroofd. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een mes zijn portemonnee afstaan. Ook zijn gsm moest hij afgeven. De verdachte liep na de beroving met nog een tweede persoon in de richting van de Brugstraat weg. De politie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: jogger bedreigd met wapen

De politie doet onderzoek naar een bedreiging met een wapen in Oude Pekela. Een 36-jarige inwoner van die plaats was zondagmiddag aan het hardlopen op de Ontsluitingsweg toen een scooterbestuurder naast hem kwam rijden. Volgens de aangever werd door deze man een voorwerp op hem gericht dat sterk leek op een vuurwapen. Dankzij een goede omschrijving kon later die dag een 30-jarige man uit Oude Pekela worden aangehouden. Op het politiebureau verklaarde de verdachte inderdaad langs de jogger te zijn gereden en met een wapen in de lucht te hebben geschoten. De 36-jarige Pekelder heeft aangifte gedaan. Zijn plaatsgenoot is ingesloten voor verhoor. Over het motief is niets bekend.

Appingedam: vernielingen bij oude gasfabriek

Onbekenden hebben zondagavond op de Molenstraat in Appingedam diverse vernielingen gepleegd in een oude gasfabriek. Omwonenden hoorden glasgerinkel en waarschuwden de politie. Bij aankomst zagen de agenten enkele fietsen op het terrein staan, maar de vernielers waren vertrokken. Van enkele jongeren die in de omgeving van de oude gasfabriek rondliepen zijn de namen opgeschreven. Volgens een getuige zou een aantal van deze jongeren op het terrein van de fabriek zijn geweest. De aangetroffen fietsen zijn meegenomen naar het politiebureau.

Oudeschans: motorrijdster gewond na val

Een 41-jarige motorrijder uit Nieuw Beerta is zondagmiddag gewond geraakt op de Koudehoek bij Oudeschans. De vrouw heeft vermoedelijk te hard met de voorrem geremd waardoor ze onderuit ging. Ze verklaarde tegenover de politie dat een tegenligger in een bocht op de verkeerde weghelft was gekomen waardoor zij krachtig moest remmen. Personen die hiervan getuige zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). De motorrijdster is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Oude Pekela: huiselijk geweld

De politie heeft zondagnacht een 33-jarige inwoner van Oude Pekela aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 32-jarige partner te hebben mishandeld. Bij binnenkomst in de woning reageerde de verdachte agressief in de richting van de politieagenten. Hij is geboeid naar het ziekenhuis gebracht en is ingesloten.

Winschoten: automobilist onder invloed

Een 32-jarige automobilist uit Ter Apelkanaal is zondagnacht aangehouden in Winschoten. De man werd in de Oostwolderweg gecontroleerd op alcohol. Het blaasapparaat gaf een zogenaamde Fail. Op het politiebureau bleek dat de alcomobilist ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 106, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zevenhuizen, Hoofddiep: aantal geregistreerde voertuigen: 306, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Koham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 456, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 64 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.