Politie Groningen

Dinsdag 5 augustus 2008

Provincie Groningen, 05-08-2008

Haren: aanhangwagen ruim 300% te zwaar

De politie heeft maandagochtend een 20-jarige automobilist uit Oude Pekela aan de kant gezet. De man reed in zijn auto met aanhanger over de A28 bij Haren. De aanhangwagen was beladen met klinkers en graszoden. Na weging bleek deze 1650 kg te wegen. De trekkende auto mocht maximaal 400 kg trekken. De bestuurder heeft voor deze overbelading een bekeuring van 300 euro gekregen. Hij kon zijn weg zonder aanhangwagen vervolgen.

Groningen: verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole maandagochtend rond het Emmaplein in Groningen, zijn vier bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Daarnaast moesten 27 bestuurders een blaastest afleggen. Geen van de automobilisten had te veel gedronken.

Groningen: werknemer winkelcentrum mishandeld

Een 63-jarige werknemer van het winkelcentrum Paddepoel is maandagavond geslagen. De man sprak een bezoeker aan die fietsend door het winkelcentrum reed. Hierop werd de man bespuugd en kreeg hij een klap in zijn gezicht. Hij moest zich met verwondingen aan zijn lip onder doktersbehandeling stellen. Andere beveiligers probeerden tussen beiden te komen. Hierop is de fietser ervan door gegaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: zonder rijbewijs en valse naam

Een 24-jarige automobilist uit Veendam is maandagnacht aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De man reed over de Verlengde Oosterstraat in Groningen. De man bleek bij controle geen rijbewijs of identiteitsbewijs te kunnen tonen. Hij gaf wel een identiteit op. Bij controle op het bureau bleek deze echter niet te kloppen. De man heeft een bekeuring gekregen voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs (60 euro) en het opgeven van een valse naam (220 euro).

Groningen: man aangehouden met harddrugs

De politie heeft maandagnacht een 25-jarige man uit Groningen aangehouden voor het bezit van harddrugs. De man liep samen met twee anderen over de Vondellaan in Groningen. De politie sprak het drietal aan, omdat in de nabijheid een poging inbraak was geweest op een bouwterrein. De Stadjer bleek bij controle diverse pillen (27 stuks) en poeders (12 zakjes) bij zich te hebben. Hierop is de man aangehouden en ingesloten voor overtreding van de opiumwet. De andere twee zijn weggestuurd. Het is nog onduidelijk of de man ook in verband gebracht kan worden met de poging inbraak. De politie stelt een nader onderzoek in.

Veendam: met auto water in

Een 18-jarige inwoner van Veendam liep maandagavond een nat pak op doordat hij in zijn woonplaats met zijn auto in het water van het Beneden Westerdiep reed. Volgens de man gleed zijn auto door bij het aanremmen van de bocht. Hij wist zelf op het droge te klimmen. De bestuurder werd door ambulancepersoneel onderzocht. Hij bleek fysiek niets te mankeren. De politie zette de toedracht van het ongeluk op papier.

Sappemeer: man wil woning in

Een tot nu toe onbekende man heeft maandagavond geprobeerd in Sappemeer de woning van een 85-jarige vrouw binnen te dringen. De man belde tegen tien over tien bij de woning aan de Parkstraat aan. Toen de bewoonster vroeg wie er aan de deur stond, kreeg ze een nietszeggend antwoord en het dreigement dat de man een ruit zou inslaan als hij niet naar binnen mocht. De onbekende voegde vervolgens de daad bij het woord. Daarna stak hij een groot mes door de opening. Toen de vrouw de politie belde, ging de onbekende er vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Sappemeer: nachtkluis vernield

Tot nu toe onbekenden hebben geprobeerd een nachtkluis van een bank aan de Noorderstraat te forceren. De daders was het vermoedelijk om de sealbags met geld te doen die in de kluis worden gedeponeerd. Het bleef bij een poging. De kluis raakte wel vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: man mishandelt ex

Een 33-jarige inwoner van Oude Pekela is maandagmiddag door de politie aangehouden nadat hij zijn ex-vriendin op straat had mishandeld en met de dood had bedreigd. De man was kort ervoor door de politie op vrije voeten gesteld na een eerdere mishandeling van zijn voormalige partner. De Pekelder ging vervolgens naar haar woning. Daar eiste hij dat zij de aangifte van de eerste mishandeling zou intrekken. Toen de vrouw de politie wilde bellen, escaleerde een en ander uiteindelijk op straat. De Pekelder is ingesloten.

Vierhuizen: pony op hol

Een door een pony getrokken kar belandde maandagmiddag in Vierhuizen op zn kant nadat de viervoeter op hol was geslagen. De wagen werd gemend door een 43-jarige inwoonster van Kloosterburen. Nadat de pony door nog onbekende oorzaak op hol was geslagen, raakte de wagen op de Westpolder in de berm en sloeg om. De menster en haar passagiers, haar dochter en een familielid, vielen van de kar. De vrouw liep knieletsel op en werd door ambulancepersoneel behandeld. De beide passagiers en de pony bleven ongedeerd.

Appingedam: autos op elkaar

Een 50-jarige inwoner van Appingedam werd maandagmorgen voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht na een verkeersongeluk op een splitsing van de Holeweg in zijn woonplaats. De man wilde met zijn auto linksaf slaan en zag een tegenligger over het hoofd. Deze automobilist, een 29-jarige inwoner van Groningen, hield een pijnlijke nek aan de aanrijding over. Beide autos moesten worden weggesleept. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Oude Pekela: koperdieven actief

Op enkele plaatsen in de provincie Groningen waren de afgelopen dagen koperdieven actief. Bij een bedrijf aan de Britanniawijk in Oude Pekela werd in totaal 330 meter aan kabel gestolen. Daarvoor was eerst de stroom in het trafostation afgesloten. In Wildervank werd op een begraafplaats op de Wildervanksterdallen koper van graven ontvreemd. Een aantal graven werd beschadigd. In Veendam werd van een kerk aan de Burgemeester Bosscherstraat een deel van de koperen bliksemafleider weggehaald. Ook de in aanbouw zijnde gemeentewerf aan de Veenlaan in Slochteren werd door kabeldieven bezocht. Hier werd een onbekend aantal diverse soorten kabels gestolen. De politie stelt een onderzoek in.