Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 1 augustus

* VERDACHTEN DIEFSTAL SNORFIETS AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie van het district Waterweg - Noord twee mannen aangehouden. Ze worden verdacht van het stelen van een snorfiets. Om even voor drie uur zondagmorgen werd er op de Abraham Kuiperstraat een snorfiets gestolen. Agenten stelden een onderzoek in de ongeving in. Op de Westlandseweg richting Floreslaan zag men een scooter rijden met twee mannen er op, die voldeden aan de opgegeven signalementen. Het tweetal, 32 en 36 jaar oud uit Vlaardingen, werd in de Bilitonlaan aangehouden. De snorfiets werd in de Ceramstraat teruggevonden. Het tweetal is ingesloten.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELEN AUTO'S
CENTRUM - Zondagochtend is een 33-jarige Rotterdammer aangehouden voor vernieling. Op camerabeelden van Cameratoezicht was te zien hoe hij op de Schietbaanstraat tegen geparkeerde auto's schopte. Op de 's-Gravendijkwal hielden politieagenten de man aan en brachten hem over naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT TWEE WONINGINBREKERS AAN
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft zondagochtend rond kwart voor elf een 25-jarige man uit Spijkenisse en een 31-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor diefstal en inbraak in een woning aan de Schiedamsedijk. De eigenaar van het pand was enige tijd afwezig. In die periode brak het tweetal in. Vermoedelijk hebben zij enkele dagen in het pand verbleven. Politiemedewerkers hielden de verdachten aan toen zij hen uit een raam van de woning zagen klimmen. Uit onderzoek bleek dat ze in het bezit waren van diverse gestolen goederen. De man en vrouw werden overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.


* BERICHTEN MAASSLUIS
VERDACHTE VAN VECHTPARTIJ AANGEHOUDEN
Na een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Nieuwstraat, heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Maassluis aangehouden. Na onenigheid had de man een beveiligingsmedewerker geslagen en geknepen. Ook had hij met een barkruk gegooid en met een kapot bierglas gedreigd. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. ONRUSTSTOKER AANGEHOUDEN
Bij een horecagelegenheid aan de Koningshoek heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag is een 31-jarige man uit Maassluis aangehouden. Hij had teveel gedronken en viel verschillende mensen lastig. Omdat de man weigerde te vertrekken, werd hij aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in een politiebureau.


* ZOMERCARNAVAL CAPELLE AAN DEN IJSSEL RUSTIG VERLOPEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL / ROTTERDAM-OOST - Het zomercarnaval, dat op zaterdagavond 2 augustus in Capelle aan den IJssel werd gehouden, is gezellig en gemoedelijk verlopen. De bezoekerse bekeken de optocht en bezochten de festiviteiten op het evenemententerrein aan de Rivierweg. In totaal schreef de politie 22 bekeuringen uit, voor onder andere belediging, wildplassen en het gebruik van alcohol op straat.