Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 05-08-2008

Ongeval met gewonden

STOUTENBURG Op maandag 4 augustus rond 15.35 uur vond op de Horsterweg een aanrijding plaats tussen een hardloopster en een achteropkomende bromfietser. Beiden raakten gewond.

De hardloopster, een 59-jarige inwoonster van Leusden, rende aan de rechterzijde van de weg op het fietspad en wilde oversteken. Zij bemerkte niet dat zij op dat moment werd ingehaald door een 16-jarige bromfietser uit Hoevelaken. De bromfietser reed tegen de vrouw aan en beiden vielen op de weg.

Beiden werden met letsel aan hoofd en ledematen voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie zoekt getuigen ongeval

WOUDENBERG De politie kreeg maandagmiddag rond 15.45 uur de melding dat op de Broekerweg een gewonde man lag en niet meer aanspreekbaar was.

Ter plaatse bleek dat de man buiten bewustzijn was en letsel had aan zijn hoofd en knieën. Volgens een getuige lag op het lichaam van de man zijn fiets. Op basis van de aangetroffen sporen vermoedt de politie dat de man met zijn fiets is gevallen en heel ongelukkig terecht is gekomen. Een mogelijke getuige, een bestuurder van een zwarte auto, type caddy, met een aanhanger die in de richting van Scherpenzeel reed is nog niet bekend. De politie roept deze mogelijke getuige en eventuele andere getuigen op zich alsnog te melden bij de politie van Woudenberg via het telefoonnummer 0900-8844.

De man, een 64-jarige inwoner van Leusden, is met zwaar hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis.