Gemeente Zoetermeer

Kritische bewoners gezocht

De gemeente Zoetermeer is op zoek naar nieuwe `Schouwers'. Schouwers zijn inwoners die samen met de wijkbeheerder de kwaliteit van de openbare ruimte kritisch beoordelen.
Het project `Samen kijken = Samen werken' is een succesvol product en wordt al in diverse wijken uitgevoerd. Maar, er zijn meer schouwers nodig zijn in alle wijken van Zoetermeer. Een unieke kans voor bewoners om hun eigen wijk eens kritisch onder de spreekwoordelijke loep te nemen.
Mensen die dit een goed initiatief vinden en graag ook hun steentje bij willen dragen voor hun wijk kunnen zich aanmelden. Dit kan op de volgende manieren: via de wijkposten www.zoetermeer onder stad en wijken, u klikt dan door op uw wijk, of per mail i.wannee@zoetermeer.nl

Hoe werkt het?
Tijdens een voorlichtingsavond wordt uitgelegd hoe het schouwen werkt. Waar moet een schouwer op letten en hoe wordt bepaald dat wat je ziet voldoet aan de kwaliteit die de gemeente belooft. Op de voorlichtingsavond wordt met elkaar geoefend en worden vragen beantwoord. Na deze uitleg krijgen groepen van 2 tot 4 personen een deelgebied toegewezen.
De schouwers beoordelen met elkaar in vier weken tijd hun deelgebied en leveren het verslag in bij de wijkpost. Na verwerking van de gegevens wordt het verslag tijdens een evaluatie met de schouwers besproken. Met de resultaten van de schouw kan het beheerplan per wijk worden bijgesteld.