Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 05-08-2008

Winkeldiefstal

VIANEN- Op maandagmiddag werden twee personen aangehouden. Omstreeks 16.10 uur werd gezien dat een man en een vrouw met een aantal niet betaalde dvds de winkel aan de aan de Edisonweg wilde verlaten. Dit werd echter gezien door personeel en het duo, 28 en 36 uit Nieuwegein, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gestolen fiets

VIANEN- Op maandagmiddag werd een mogelijke fietsendief aangehouden. Omstreeks 14.00 uur zagen agenten een 58-jarige man uit Vianen op de fiets met een andere fiets op zijn nek. Omdat de man bekend stond als iemand met antecenten besloten agenten hem te controleren. De fiets zat nog op slot en de man gaf aan dat hij de fiets van een bekende van hem naar een fietsenmaker moest brengen. De fiets stond (nog) niet als gestolen te boek. Daar de agenten het toch niet vertrouwden werd zolang de fiets neergezet op het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie waarschuwt voor nepcollectant War Child

UTRECHT/NIEUWEGEIN Op zaterdag 12 juli is een man aangehouden op de kruising Maliebaan/Maliesingel, die zonder vergunning aan het collecteren was voor War Child.

Omstreeks 18.30 uur kregen agenten de melding naar de Piekenkermis op de Maliebaan te gaan. Hier zou iemand zonder vergunning aan het collecteren zijn voor War Child. De collectant was gezien door toezichthouders. Agenten troffen ter plekke de verdachte, een 51-jarige man uit Nieuwegein, samen met de toezichthouders aan. De man verklaarde dat hij geen vergunning had om te collecteren, maar dat hij handelde in opdracht van iemand anders. De man had een officiële afgesloten grijze collectebus bij zich en een folder van War Child. De man droeg een zwart T-shirt met de tekst War Child op de borst. Ook droeg hij op het T-shirt een naamplaatje voorzien van het logo van War Child. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De collectebus en de poster werden in beslag genomen. De man kreeg een proces-verbaal voor overtreding van de APV. In overleg met justitie is het geld dat zich in de collectebus bevond, een bedrag van zon 100 euro, gedoneerd aan War Child.

Recentelijk maakt de man zich nog steeds schuldig aan deze oplichtingpraktijken. Op vrijdag 22 juli werden agenten gezonden naar de Goudfazant in Nieuwegein. Hier zou wederom dezelfde man voor War Child aan het collecteren zijn. De man werd niet meer in de omgeving aangetroffen. De man is in het verleden al meerdere malen in de regio Utrecht aangehouden voor het collecteren zonder vergunning, maar hij blijft maar doorgaan met deze praktijken. De politie waarschuwt voor deze man. Houd er rekening mee dat War Child NOOIT collecteert, dus komt u iemand tegen met een collectebus van War Child, dan is het foute boel. Belt u dan direct de politie. Vraag overigens bij collectanten altijd naar hun vergunning en legitimatie. Vertrouwt u het niet, belt u dan direct de politie op 112.