Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Een activiteit organiseren in je wijk?

Volg de cursus Actief in je Stad

Hoe organiseer je een activiteit en betrek je de politiek en belangrijke partners bij je werkzaamheden? Volg de training Actief in je stad voor persoonlijke begeleiding en een certificaat van de burgemeester.

In de training Actief in je stad wordt aan de hand van praktijk en theorie ingegaan op mogelijkheden om zelf activiteiten in en voor je wijk te ontplooien en om de lokale politiek en andere partners te benaderen en te beïnvloeden? Je krijgt persoonlijke begeleiding en er wordt een individueel activiteitenplan samengesteld.

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten. In deze bijeenkomsten is er aandacht voor het benaderen en beïnvloeden van belangrijke partners, kansen en mogelijkheden in de wijk en deelgemeente. Ook is er aandacht voor de rol van bewoners en organisaties, kenmerken van een effectieve (bewoners)organisatie en de relatie met de (deel)gemeente. Tot slot wordt er een persoonlijk activiteitenplan samengesteld. De training wordt afgesloten met een door de burgemeester ondertekend certificaat.

Doelgroep
Actief in je Stad is geschikt voor Rotterdammers die zelf actief in hun wijk zijn of willen worden, bijvoorbeeld via een bewonersorganisatie. Ook mensen die individueel of anderszins actief zijn in de wijk, bijvoorbeeld in het organiseren van Opzoomeractiviteiten, behoren tot de doelgroep van de training.

Informatie en inschrijving
Actief in je Stad vindt plaats op woensdag 17, 24 september en 1, 8 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in onze trainingslocatie aan het Ungerplein 2, flat 10 in Rotterdam. Deelname aan deze training kost 50,- per persoon, mensen met een minimum inkomen betalen de helft.

Wilt u meer informatie over de cursus en/of wilt u zich inschrijven? Dit kan via www.lokaal.org, info@lokaal.org of telefonisch 010 - 443 30 60.

Let op: Deelnemers die aangesloten zijn bij SBR regelen inschrijving, kosten en betaling via deze organisatie, voor nadere informatie dient u contact op te nemen met SBR, 010 - 240 00 97.

SBR en LOKAAL
Ook Jij Actief, Effectief Besturen en Actief in je Stad worden aangeboden door Samenwerkende Bewonersorganisatie Rotterdam en Stichting LOKAAL Rotterdam.