Politie Limburg-Zuid

Motorrijders opnieuw gecontroleerd

De politie Limburg-Zuid, het Verkeershandhavingsteam en politie in Aken hebben zondag opnieuw een controle uitgevoerd op motorrijders in het Zuidlimburgse heuvelland. In totaal werden zondag 67 motoren gecontroleerd. De politie voerde de controle uit op de Heijenratherweg in Heijenrath.

De politie bekeurde 12 bestuurders voor verschilldende overtredingen. Voor te hard rijden werden twee bestuurders beboet, waarvan er één zijn rijbewijs moest inleveren voor het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u. Vier motorrijders kregen een boete voor het dragen van een niet goedgekeurde helm. Daarnaast werden nog zes bekeuringen uitgeschreven voor andere feiten: het niet kunnen tonen van een identiteitskaart en rijbewijs en het rijden met een kale band. Ook werden twee automobilisten bekeurd voor het niet gebruiken van de veiligheidsgordel en éénmaal werd een bekeuring gegeven voor het niet handsfree bellen.

(Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met N.C. Padmos-Janssen, Communicatie Verkeershandhaving Limburg, tel.nr. 06-15024060)

05-08-2008, Limburg-Zuid