Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 05-08-2008

Verkeerscontroles

BAARN/SOEST De verkeerspolitie heeft maandag 4 augustus tussen 09.30 en 12.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Amsterdamsestraatweg in Baarn.

Tijdens de controle werden 13 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, zeven automobilisten voor overschrijding van de toegestane maximum snelheid van 80 kilometer per uur, waarbij de hoogst gemeten snelheid 119 kilometer per uur betrof en vijf bestuurders voor het niet-handen-vrij bellen in de auto.

In de ochtenduren vond ook een controle plaats op meerdere locaties in Soest. Op de Koningsweg werd een bestuurder bekeurd omdat de lasergun uitwees dat hij 74 kilometer per uur reed waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Op de Burgemeester Grothestraat kreeg een automobilist een boete van 90 euro omdat hij zijn autogordel niet droeg. Op de Anna Paulownalaan tenslotte werd een automobilist voor hetzelfde bedrag bekeurd omdat hij geen gevolg gaf aan de verplichte rijrichting.

Onder invloed

EEMNES De politie heeft maandagavond om 23.55 uur een 39-jarige inwoner van Eemnes aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

De man werd gecontroleerd op de Laarderweg en blies 295 ug/l op de ademanalyseapparatuur. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Vijfde aanhouding in zaak van vechtpartij

(zie persberichten Eemland noord, 04/08/08; vechtpartij met gewonde)

SOEST De politie heeft dinsdagmorgen 5 augustus een vijfde verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij de vechtpartij op de Smitsweg op maandag 4 augustus.

Het gaat om een 19-jarige inwoner van Soest. Hij is ingesloten het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.