KNHS


Forewood Sir John pakt kampioenschap terug
5 augustus 2008
lambertus huckriede sir john opmeer

Tijdens de Landbouwtentoonstelling te Opmeer werd maandag 4 augustus het ereklasse kampioenschap grote maat hackneys gehouden. Opmeer en gigantisch veel publiek zijn synoniemen van elkaar. Naast een breed scala aan activiteiten, konden zij onder andere ook zien hoe Lambertus Huckriede met Forewood Sir John het ereklasse kampioenschap in de wacht sleepte.

Negen aanspanningen kwamen voor deze titelstrijd in de baan, daarvan liepen er zes een standshow drie gezamenlijk over. Lambertus Huckriede presenteerde Sir John (v. Heldon Expectations) met zeer veel front, super bewegingen en vast als een huis. Daarmee was de herovering van deze titel een feit. Bloklands Shales (v. Browns Elmando) van gebroeders Van Nispen, gereden door Peter van Nispen, deed niet veel onder. Hij werd tweede. Net als Shales is de als derde geëindigde Plains Windfall (v. Woodside Jaywalker) van Jan van de Westen een oud kampioen. Hij werd in een rustig tempo voorgesteld en maakte zijn Passe, die iets minder spectaculair waren dan van de eerste twee, heel mooi af en werd derde. Ttitelverdediger VABs Jordie van Peter Vugts met Patrick Hoogerwaard, werd als zesde opgesteld. Nikie uit Laren van Dirk Beijerinck won de limietklasse kleine maat, Plains Monty met Aniek Vinke de grote maat. Magic Victory van gebroeders Van Nispen werd met Lambertus Huckriede de overtuigende winnaar in de ereklasse kleine maat, Waarna Sir Wesley van Kobus Spaan, gereden door Willeke Rozendaal, kon worden opgesteld. Sir Wesley won vervolgens de damesklasse.

De tuigpaardrijders categorie twee verreden o.a. een competitiewedstrijd die door Zimon (v. Roy M) van Jan Schep en gereden door Harry van Middelaar gewonnen werd. Deze ontwikkelt zich goed en wist te imponeren. Ook de hoge limietklasse was voor een paard van Schep. Torpedo (v. Ganges), gereden door Lean Verhoeff liep super, met veel front en zeer sterke bewegingen en won. Titan (v. Cambridge Cole) van George Borkent bleek zijn naaste concurrent. Manno (v. Fabricius) met Kees van der Maat was nog niet vaak te zien geweest dit seizoen, maar schitterde weer als vanouds. Met zijn indrukwekkende front en spectaculaire bewegingen, was hij onbenaderbaar voor de rest. Zoon Sunlight van Jan Schep werd tweede in handen van Henk Hammers, Jan Schep is de eigenaar. Kersvers damesklasse kampioen Lamoer won ook nu weer met Anja Vinke. Daarna koos de arbiter voor Celebration van Ulle Haarsma en gereden door Nellie Schep, Anneke Huckriede met daardoor met Netters Unaniem derde. Zowel de tweespan- als ook de tandemrubriek gingen naar Tobias en Varanno van Jan Schep, gereden door Henk Hammers. Lamoer en Monorel met Lammert Vinke werden nu tweede in het span. Het limietspan van Haarsma, Vlo en Wednesday werd in het tandem tweede. Voor de klavertje drie rubriek bleek onvoldoende animo. De beide gepresenteerde aanspanningen van Veerman en Jordans werden samen winnaar.

Hille fan Bokkum (v. Sape) van Bauke de Boer won bij de Friezen de limietklasse. Hille is op alle fronten een aansprekend tuigpaard. Hij wist dekhengst Rik (v. Oltman) van Tjitze Bouma en gereden door Germ Aise Bouma zelfs voor te blijven. Collega dekhengst Wierd (v. Folkert) van Russchert de Jong werd met Frits de jong winnaar van de ereklasse. Wierd maakte veel indruk door zijn imponerende houding en super gangen. Wâte (v. Olof) van Antje de Haan werd in handen van Udo de Haan tweede, Mark (v. Nikolaas) van Watte Bruinsma derde. Met Setske de Jong in de sjees won Wierd ook de damesklasse. Nog een dekhengst: Tjalf (v. Heinse) van Marlise Botes uit het Zuid Afrikaanse Pretoria, werd met Jolanda Schreuder tweede. De vorige week tot kampioen gekroonde Keimpe (v. Oege) van Jappie de Haan werd met Daniëlla Smit derde. De tweespanrubriek stond onder aanvoering van Watte Bruinsma met Mark en Hessel, Udo de Haan volgde met Wâte en Keimpe en Jolanda Schreuder nam met Jaring en Hille fan Bokkum de derde plaats in. Joalnda had ontheffing om eenmalig als heer te fungeren, want reglementair is verplicht dat een tweespan gereden dient te worden door een heer, vergezelt door een dame. Vijf fokmerries kwamen in de baan, waarvan Jerrie B (v. Ulbert) van Jan Bosma in handen van Frits de Jong de beste bleek.

Foto en tekst: Rijk van Vulpen

UITSLAGEN, 4 augustus OPMEER

TUIGPAARDEN cat. 2
Competitie

1. Zimon, J. Schep, H. v. Middelaar

2. Wednesday, U. Haarsma, R. Hettinga

3. Velasques, G. v. Ginkel

4.

Hoge limietklasse

1. Torpedo, J. Schep, L. Verhoeff

2. Titan, G. Borkent

3. Tirano, A. Brouwer, F. Saris

Ereklasse

1. Manno, K. v.d. Maat

2. Sunlight, J. Schep, H. Hammers

3. Besterly Nulandos, L. Veerman

Damesklasse

1. Lamoer, A. Vinke

2. Celebration, N. Schep

3. Netters Unaniem, A. Huckriede

Tweespan ereklasse

1. Tobias/Varanno, H. Hammers

2. Monorel/Lamoer, L. Vinke

3. Optimaal/Leandro, F. Saris

Tandem

1. Varanno/Tobias, H. Hammers

2. Vlo/Wednesday, U. Haarsma

3. Besterly Oberon/- Victorie, L. Veerman

Klavertjedrie

1. Besterly Nulandos/- Victorie/- Oberon, L.Veerman
1. Wierd/Otto/Troongraaf, J.Jordans
(Beiden als eerste geplaatst)

FRIEZEN cat. 2
Limietklasse

1. Hille fan Bokkum, B. de Boer

2. Rik, G. Bouma

3. Jelte fan it Pompebled, W. Wester

Ereklasse

1. Wierd, R. de Jong, F. de Jong

2. Wâte, U. de Haan

3. Mark, W. Bruinsma

Damesklasse

1. Wierd, S. de Jong

2. Tjalf, J. Schreuder

3. Keimpe, D. Smit

Tweespan

1. Mark/Hessel, W. Bruinsma

2. Keimpe/Wâte, U. de Haan

3. Jaring/Hille, J. Schreuder

Fokmerries

1. Jerrie B, J .Bosma, F. de Jong

2. Frederike J v.d. Wolwarren, T. Vaatstra, G. Bouma
3. Afke v.d. Wigeri, fam. v.d. Veer, U. de Haan

HACKNEYS cat. 2
Limietklasse

1. Nikie uit Laren, D. Beijerinck

2. Hillstreets Prince, P. v.d. Brink

3. Heartland Bust Your Buttons, A. Veltkamp

Limietklasse grote maat

1. Plains Monty, A. Vinke

2. Plains Vagabond, Mrs. R. Breaker UK

3. Magic Forewood Extravagance, gebr. v. Nispen, L. Huckriede

Ereklasse kleine maat

1. Magic Victory, gebr. v. Nispen, L. Huckriede
2. Sir Wesley, K. Spaan, W. Rozendaal

3. Romario, T. Wiggerts

KAMPIOENSCHAP ereklasse grote maat

1. Forewood Sir John, L. Huckriede

2. Bloklands Shales, P. v. Nispen

3. Plains Windfall, J. v.d. Westen

Damesklasse

1. Sir Wesley, W. Rozendaal

2. Clean Mat Discovery, Y. v. Velsen

3. Netters Freddy, A. Huckriede

Young Riders

1. Sunbeam Gold and Silver J. v.d. Endt, A. v. Boven
2. Nikie uit Laren, D. Beijerinck, S. Melotti
3. Leyrun Just Jim, B. Freriks, A. Arends