KNWV

Nieuwsbericht Zeilen


5-8-2008

Weller en Van Veen heroveren Europese Sharpie titel

Tom Weller en Jeroen van Veen hebben op het Haringvliet hun Europese titel in de Sharpieklasse heroverd. Tweede werden Jan-Pieter Braam en Jeroen Liesveld. Het brons was voor Daan Versteeg en Mark van Wijk.

Hoewel het podium anders doet vermoeden, was het een internationaal sterk bezet evenement met twee Engelse en drie Duitse teams bij de eerste tien. De omstandigheden waren wisselend. Op maandag en
donderdag was het licht tot midden weer, dinsdag was er matige wind en vrijdag was het stormachtig. Slechts 22 van de 60 deelnemende boten behaalden op die dag de finish.

Het kampioenschap was tot op de laatste wedstrijd onbeslist.
Weller/Van Veen en Braam/Liesveld stonden slechts een punt van elkaar verwijderd voor het goud. Ondanks een indrukwekkende inhaalrace van Braam bleven Weller en Van Veen koelbloedig en finishten een plek voor de Vinkeveners. Ook voor het brons bleef het tot op het laatst spannend, daar lagen nog vier boten bij elkaar. Versteeg en Van Wijk trokken hierbij aan het langste eind ten koste van regerend kampioenen Chris en Tim Gibbs uit Engeland, Klaus Eisenblatter uit Duitsland en Patrick van Raalte uit Nederland.

De Sharpievloot maakt zich nu op voor de Nederlandse Kampioenschappen op het Alkmaardermeer van 12 tot en met 14 september. Daarna kunnen de voorbereidingen starten voor het EK van 2009 dat zal plaatsvinden op de Atlantische oceaan voor de kust van Costa Nova in Portugal.

Meer informatie is te vinden op onderstaande website.

Internetadres: www.sharpie.nl