KNWV

Nieuwsbericht Surfen

5-8-2008

Kitesurfer Kevin Langeree op podium in Fuerteventura

Kitesurfer Kevin Langeree stond dit weekeinde in Fuerteventura voor de zesde keer dit seizoen tijdens een World Cup wedstrijd op het podium. Maar de derde plaats was iets minder dan waar de Nederlander vooraf op had gehoopt. Helaas moet ik de eerste plaats op de wereldranglijst nu weer afstaan, maar over een paar weken krijg ik kans op revanche.

Op het Spaanse eiland Fuerteventura stond de zesde World Cup wedstrijd van het seizoen gepland. Kevin Langeree begon het evenement met de wetenschap dat een overwinning hem wel heel erg dicht bij de
wereldtitel zou brengen. Maar helaas liep het anders. Na een paar maanden liet mijn topvorm het afgelopen week een klein beetje afweten. Dat kan gebeuren en ik ben blij dat ik uiteindelijk nog wel op het podium sta, aldus Kevin Langeree na afloop.

Fuerteventura staat te boek als een eiland met rare windvlagen. Langeree had duidelijk moeite met de sterk wisselende omstandigheden. Tijdens sommige sprongen voelde je de wind meerdere keren aan je kite trekken. Het was daardoor erg moeilijk om in de lucht de geplande sprongen goed uit te voeren.

Tijdens de heats moest je een beetje geluk hebben dat de wind zich rustig hield. Soms ging dat goed, maar soms was het ook een stuk minder. Daardoor werden sommige heats een loterij. Helaas kwam ik in de halve finales iets te kort en werd ik uitgeschakeld.

Regerend wereldkampioen Aaron Hadlow profiteerde van de kleine misstap van Langeree. Hij won het evenement en daarmee net als Kevin Langeree zijn derde World Cup wedstrijd van het seizoen. Het
wereldkampioenschap kitesurfen bestaat uit tien World Cup wedstrijden verspreid over de hele wereld. Over drie weken mag ik proberen revanche te nemen. Lekker dicht bij huis wordt dan in Duitsland de zevende wedstrijd gevaren.

Jalou Langeree, de 18-jarige zus van Kevin, boekte op het eiland ook een sterk resultaat. De Noordwijkse eindigde als zesde in een sterk bezet damesveld.