Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 augustus 2008

Met ruim 1,52 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 57-jarige man uit Haaksbergen mocht op dinsdagmorgen zijn rijbewijs inleveren, omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde.

Op dinsdagmorgen 5 augustus om ongeveer 02.40 uur zagen oplettende agenten van de politie een man met hoge snelheid de Twekkelerweg in Hengelo oprijden. Kort daarvoor hadden de agenten met deze man, een 57-jarige inwoner van Haaksbergen, gesproken, waarbij hij aangaf geen auto te rijden omdat hij alcohol had genuttigd. Even later was hij toch van gedachten veranderd.

De politie heeft hierop de man meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees 1,52 promille uit. Hierop werd het rijbewijs van de 57-jarige man ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-098325)

Beschonken bestuurder veroorzaakt een éénzijdig ongeval, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 29-jarige man uit Enschede kon op maandag 4 augustus zijn rijbewijs inleveren, omdat hij tijdens het rijden aan het sms-en en onder invloed van alcohol een éénzijdig ongeval veroorzaakte.

Op maandagavond 4 augustus om ongeveer 23.10 uur kwam er een melding van een éénzijdige aanrijding op de A35, tussen de Zuiderval en de Westerval. Bleek dat een 29-jarige man uit Enschede geen controle meer had over zijn auto tijdens het sms-en. Hierdoor raakte hij de middengeleider en schoot vervolgens rechts de berm in.

De man gaf toe alcohol te hebben genuttigd en werd meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse wees 1,67 promille uit. Hierop werd het rijbewijs van de 29-jarige man ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto is totall-los en moest afgesleept worden. (08-098290)

Fietser gewond na aanrijding met automobilist

Enschede

Een 42-jarige vrouw uit Enschede raakte maandagmiddag 4 augustus gewond toen ze op haar fiets, op de Kottendijk / Boddenkampsingel, werd aangereden door een voor haar van rechts komende automobilist.

Maandagmiddag 4 augustus werd om ongeveer 13.40 uur gemeld dat er op de kruising Kottendijk / Boddenkampsingel in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden. Een 42-jarige fietster uit Enschede verleende geen voorrang aan een voor haar van rechtskomende automobilist, een 35-jarige man uit Oldenzaal. De automobilist reed over de Boddenkampsingel en kwam vanuit de Deurningerstraat.

De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-098082)

Jongen gewond na aanrijding met snorfiets

Enschede

Een 9-jarige jongen uit Enschede raakte maandagavond 4 augustus gewond toen hij op de Jupiterstraat in Enschede werd aangereden door een bestuurder van een snorfiets.

Maandagavond 4 augustus werd om ongeveer 19.30 uur gemeld dat op de Jupiterstraat in Enschede een aanrijding had plaatsgevonden tussen een jongen en bestuurder van een snorfiets. De 21-jarige man reed met zijn snorfiets over de Jupiterstraat, komend uit de richting van de Olieslagweg in Enschede, toen plotseling een 9-jarige jongen uit Enschede de weg op liep. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 9-jarige jongen is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (08-098238)

Aanhoudingen na Vechtpartij

Enschede

Diverse aanhoudingen zijn verricht nadat er zondagmorgen 3 augustus een vechtpartij had plaats gevonden op de Oosterstraat in Enschede.

Zondagmorgen 3 augustus om ongeveer 01.30 uur vond er een vechtpartij plaats op de Oosterstraat in Enschede tussen een groep baldadige jongeren en bewoners van een pand aan de Oosterstraat. Daar zijn over en weer rake klappen uitgedeeld en moest een bewoner zich laten behandelen aan zijn verwonding. De politie heeft enkele aanhoudingen verricht, drie mannen uit Enschede van respectievelijk 19, 20 en 21 jaar oud en zal de zaak verder onderzoeken. (08-097511)

tel. 053-4555588


---- --