Politie Haaglanden

Persberichten 5 augustus

Haaglanden, 05-08-2008

Vrouw beroofd: politie zoekt getuigen

Den Haag Een 73-jarige Haagse werd zaterdag 2 augustus rond 15.00 uur het slachtoffer van een beroving. De vrouw liep op de Paviljoensgracht toen zij zag dat er een aantal jongens achter haar aan liep. Vervolgens greep één van de jongens onder andere haar halsketting. De ketting brak af en viel op de grond. De jongen rende weg en de vrouw kon haar ketting weer oprapen. Een behulpzame vrouw met een kind was getuige van deze beroving. De politie komt graag in contact komen met deze of anderen getuigen, omdat zij wellicht meer informatie hebben over de verdachten. Bent u getuige geweest van deze beroving of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van Politiebureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. via 0800-7000.

14-jarige jongen beroofd van portemonnee

Den Haag Agenten hielden maandag 4 augustus rond 16.30 uur vijf jongens van 14 tot en met 16 jaar (uit Den Haag, Leidschendam en Voorburg) aan op de Turfmarkt, omdat zij ervan verdacht worden een portemonnee te hebben gestolen van een 14-jarige jongen uit Wassenaar. Het slachtoffer wees ter plaatse de jongens aan als de daders. Eén van de verdachten, een 15-jarige jongen uit Voorburg, verklaarde dat hij de portemonnee in een afvalbak had gegooid. Agenten vonden daar de portemonnee terug. De verdachten worden op het politiebureau verhoord.

Diefstal uit hotel

Den Haag Een 39-jarige werkneemster van een hotel in Scheveningen zag maandagochtend 4 augustus rond 07.45 uur een man lopen in voor een hotelgasten afgesloten ruimte. De man bleek geen hotelgast te zijn. Iets later miste één van de werkneemsters haar tas. Kort daarna troffen politiemensen in de omgeving van het hotel een veertigjarige man aan die volledig voldeed aan het door de hotelmedewerkster opgegeven beschrijving. Het bleek te gaan om een bij de politie bekende veelpleger uit Den Haag. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Scheveningen. Tijdens de fouillering vonden agenten onder meer een stapel geld en een portemonnee met daarin passen van verschillende eigenaars.

Openlijk geweld tegen mobiele beller

Den Haag Bij de politie kwam dinsdagnacht 5 augustus rond 02.00 uur een melding binnen dat op de Gevers Deynootweg in Den Haag een oudere man in elkaar werd geslagen door een groep van circa tien man. Ter plaatse vertelden verschillende getuigen de agenten dat het slachtoffer, een 46-jarige man uit Den Haag, al bellend een wildplassende jongen passeerde. Op het moment dat het slachtoffer voorbij liep, zei de 18-jarige jongen iets waarop het slachtoffer zich omdraaide. De jongen sloeg hem direct vol in het gezicht. Volgens de getuigen kwamen er nog meer mensen die het slachtoffer begonnen te slaan, het slachtoffer zelf kon zich dit niet herinneren. De jongen uit Den Haag werd direct opgepakt, drie andere verdachten zetten het op een lopen en werden uiteindelijk in de Groningsestraat aangehouden. In het ziekenhuis liet het slachtoffer zich aan zijn verwondingen verzorgen. De politie onderzoelkt de zaak.

Verdachte rijdt op gestolen motor

Den Haag Agenten hielden maandavond rond 21.30 uur bij de Otterrade een 24-jarige motorrijder uit Rotterdam werd aan. Na een controle bleek de Rotterdammer geen motorrijbewijs te hebben. Ook het kentekenbewijs klopte niet en bleek na controle van het chassisnummer als gestolen geregistreed te staan. De Rotterdammer kreeg verschillende processen-verbaal en moest voor verhoor over de diefstal c.q. heling van de motor mee naar het politiebureau.

Meisje (5) vermist en terecht

Den Haag Op het busplatform aan de Rijnstraat werd maandagmiddag 4 augustus om 14.15 uur een klein meisje aangetroffen. Ondanks herhaald omroepen, reageerde niemand op het bericht over het vermiste kind. De politie werd gealarmeerd en ontfermde zich over het kind. Het meisje, dat ongeveer vier of vijf jaar oud was, zei erg weinig. Toen de ouders zich om 18.30 uur nog niet bij de politie hadden gemeld, schakelde de politie Bureau Jeugdzorg in. Zij zorgden ervoor dat het kind bij een opvangadres werd ondergebracht. Om 22.00 uur meldde de bezorgde moeder van het kind zich aan het politiebureau op De Heemstraat. De vrouw, een 33-jarige vrouw uit Frankrijk, vertelde dat zij sinds die middag haar 5-jarige dochtertje miste. Moeder en kind waren in Nederland op vakantie en logeerden bij familie in de Abraham van Beijerenstraat. Het meisje werd omstreeks 13.00 uur gemist en de moeder had samen met familieleden overal in de omgeving gezocht. Moeder kreeg te horen dat haar dochter terecht was en dat zij dinsdagochtend contact op kon nemen met Bureau Jeugdzorg.

Bromfietser zonder rijbewijs door rood

Leidschendam Een surveillerende agent zag maandag 4 augustus om 20.15 uur een bromfietser door rood licht rijden op de Burgemeerster Kolfschotenlaan. Bij het uitschrijven van de boete bleek dat de 24-jarige bestuurder uit Leidschendam helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg op het politiebureau twee boetes.

Ex slaat vrouw

Rijswijk Een 20-jarige vrouw uit Rijswijk deed maandagochtend 4 augustus aangifte van mishandeling door haar ex-vriend. De 22-jarige Rijswijker was haar woning binnengedrongen, richtte vernielingen aan en haar mishandelde haar. De vrouw sloot zich op in de badkamer totdat de agenten arriveerden. De agenten konden korte tijd later de man in zijn auto aanhouden, waarin hij zijn zeven maanden oude kind zonder kinderzitje vervoerde. Door de politie wordt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol opgetreden. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl ) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen

Fietser verleent geen voorrang

De Lier Een 43-jarige fietsster uit De Lier negeerde maandag 4 augustus om 17.20 uur de haaientanden op het fietspad op de kruising van de Burgemeester Crezeelaan met de M.A. De Ruyterstraat. Daardoor kon een 59-jarige automobilist uit Hoofddorp haar niet meer ontwijken. De ambulance vervoerde de fietsster, met waarschijnlijk een gebroken neus naar het ziekenhuis.

Gereedschapsdieven op heterdaad betrapt

Den Hoorn Agenten betrapten maandag 4 augustus om 23.30 uur twee mannen die bezig waren van een bouwterrein aan de Lotsweg gereedschappen te stelen. De agenten zagen dat er een slot van een container was opengeknipt en de gereedschappen die daarin opgeslagen stonden er al uit gehaald waren. De ketting die bij de ingang hing, was ook opengeknipt. De mannen (40 en 37 jaar uit Rotterdam) werden aangehouden.

Fietser steekt middelvinger op

Delft Een 39-jarige Delftenaar gaf maandag 4 augustus geen voorrang aan een politiewagen en stak vervolgens zijn middelvinger op toen de agenten hem hierop attendeerden. De agenten reden omstreeks 16.15 uur op de Tweemolentjeskade toen hen vanaf het Botenpad twee fietsers van links naderden. De fietsers verleenden echter niet de verplichte voorrang en reden in een flink tempo verder. Omdat eén van hen de politiewagen bijna raakte, toeterde de bestuurder van de politiewagen. Hierop reageerde de fietser door zijn middelvinger op te steken waarop hij werd aangehouden. De man verklaarde dat hij zich, ondanks de opvallende striping, niet had gerealiseerd dat hij politieagenten de vinger gaf en hij kreeg een boete van 400 euro.

Motorrijder gewond na aanrijding

Pijnacker Een 51-jarige motorrijder uit Pijnacker raakte maandag 4 augustus gewond toen hij op de Katwijkerlaan probeerde een aanrijding met een bestelauto te voorkomen. Een 43-jarige man uit Pijnacker reed omstreeks 13.30 uur in zijn bestelauto op de Katwijkerlaan toen hem vanuit tegenovergestelde richting de motorrijder naderde. Toen de man in de bestelauto linksaf wilde slaan om de Ambachtsweg op te rijden, heeft de motorrijder waarschijnlijk een aanrijding willen voorkomen door sterk te remmen. Hij is vermoedelijk daardoor met zijn motor ten val gekomen, heeft de bestelbus geraakt en is vervolgens over de kop geslagen. De traumaheli bracht een medisch team ter plaatse. De man werd met in ieder geval een gecompliceerde enkelbreuk naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.