Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 5 augustus

* MANNEN NA HANDEL IN HARD DRUGS AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster heeft maandagmiddag drie Rotterdammers aangehouden voor handel in harddrugs. Ook is een behoorlijke hoeveelheid verdovende middelen in beslag genomen.
Rond half vier zagen surveillerende politiemensen op de Dahliastraat een man staan die bij de politie bekend staat als harddrugsgebruiker. De man stapte in een auto en op de Ridderspoorstraat werd in de auto in drugs gedeald. De bestuurder van de auto, een 33-jarige Rotterdammer, bleek in het bezit te zijn van enkele tientallen gebruikershoeveelheden cocaïne en heroïne. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. De drugs, de auto van de Rotterdammer en een geldbedrag van een paar honderd euro zijn in beslag genomen.
Een bijrijder, een 19-jarige Rotterdammer, alsook de koper, een 39-jarige Rotterdammer, zijn eveneens aangehouden.


* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGE VOOR INBRAAK

SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben maandagochtend een 15-jarige jongen uit Spijkenisse aangehouden voor inbraak.
Na een melding van een getuige dat een jongen aan deuren van woningen aan het Krekelveen liep te rommelen, stelde politiepersoneel direct een onderzoek in.
Ter plaatse troffen agenten de jongen aan. Hij was in het bezit van een schroevendraaier en op meerdere deurposten van schuren was braakschade. De 15-jarige werd gearresteerd. De politie nam onder meer diverse gereedschappen, een radio en leeslamp in beslag. Na een onderzoek in de garage van de jongen, werden twee gestolen scooters aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is op het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek in verzekering gesteld. De recherche zet het onderzoek voort.


* BRAND IN SCHIETKELDER POLITIEBUREAU
Maandagmiddag rond half vijf ontstond er brand in de schietkelder van het politiebureau aan de Veilingweg. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand snel onder controle. Tijdens de brand is de schietbaan ontruimd. De rest van het pand hoefde niet ontruimd te worden.
's Avonds rond half zeven laaide de brand weer op. Ook ditmaal was de brand snel onder controle. Een tweetal schietbanen zijn tijdelijk buiten gebruik gesteld. De politie onderzoekt hoe de brand heeft kunnen ontstaan.