Gemeente Montferland

Gratis abonnement op een tijdschrift voor minder draagkrachtigen.

Kinderen van ouders die het financieel niet zo breed hebben en inwoner zijn van de gemeente Montferland kunnen in aanmerking komen van een gratis abonnement op een educatief tijdschrift.

Het gaat om leerzame tijdschriften zoals de Bobo, Okki, Taptoe en de National Geographic Junior. Deze bladen sluiten aan bij de ontwikkeling en de belevingswereld van het kind en omvatten de begripsperiode van groep 1 tot 8 van de basisschool. De gemeente Montferland beoogt hiermee de educatie en maatschappelijke participatie van kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te bevorderen.

Dit gratis meerjarig abonnement groeit in principe de hele basisschoolperiode met het kind mee en is één van de activiteiten die de gemeente start in het kader van de landelijke campagne kinderen tellen mee.

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd waarvan bij de gemeente bekend is dat hun ouder(s) een inkomen tot 115% van het sociaal minimum ontvangen, hebben een brief en een proefexemplaar van een blad gekregen. Als zij het antwoordformulier invullen en retourneren krijgen zij in september het eerste exemplaar thuis gestuurd.

Tot op heden hebben al 70% van de aangeschreven kinderen aangegeven graag een tijdschrift te willen. De gemeente verwacht dat het percentage nog verder zal stijgen. Ouders van Montferlandse kinderen die ook tot de doelgroep behoren, maar geen brief hebben gekregen, worden door middel van publicaties in lokale media uitgenodigd gebruik te maken van het aanbod.