Ministerie van Financiën

GOUD naar Getronics PinkRoccade

empty

nieuwsbericht | 05-08-2008 | Directie Voorlichting

In samenwerking met zes andere ministeries is Financiën eind vorig jaar gestart met een Europese aanbesteding in het kader van de Gezamenlijke Ontwikkeling Uniforme rijksDesktop (GOUD). Daarbij gaat het om meer dan 20.000 werkplekken bij deze ministeries. GOUD is daarmee de eerste stap op weg naar overheidsbrede standaardisatie om de samenwerking tussen ambtenaren van de deelnemende ministeries soepeler te laten verlopen. De wensen en eisen daarvoor zijn ontwikkeld in overeenstemming met het programma Nederland Open in Verbinding.

In totaal zijn in de aanbesteding vijf bedrijven benaderd. Op basis van hun offertes zijn de bedrijven Getronics PinkRoccade en PQR gevraagd om een Proof of Concept te maken. In een intensieve testfase is in beide gevallen gebleken dat de door de overheid gewenste gezamelijke ICT-werkplek goed te realiseren is. Aangezien bij gelijke geschiktheid de prijs de doorslag zou geven is de uiteindelijke keuze op Getronics PinkRoccade gevallen.

De GOUD-werkplek wordt gebaseerd op het Future-Ready Workspace concept van Getronics. Met de introductie van technologieën zoals serverbased computing en softwarevirtualisatie wordt de migratie problematiek opgelost en aan de behoefte naar meer flexibiliteit voldaan. GOUD draagt door de gezamenlijke ontwikkeling en het gezamenlijke beheer van de ICT-werkplek bij aan de taakstelling van de Rijksoverheid zoals vastgelegd in Programma Vernieuwing Rijksdienst.

De GOUD ministeries gaan nu aan de slag om het technisch ontwerp van de werkplek te maken.

Meer informatie


* GOUD-stukken naar Tweede Kamer

* Documenten ten behoeve van de technische briefing GOUD
* GOUD-aanbieders ondersteunen beleid Open standaarden


* Laatst aangepast: 05-08-2008