Gemeente Lisse

Veiligheidsbarometer: minder incidenten gemeld

Veiligheidsbarometer juni 2008

In bijna alle categorieën van de veiligheidsbarometer zijn minder incidenten gemeld bij politie en gemeente. Een uitzondering daarop is de overlast door hangjongeren, in die categorie waren meer meldingen. De grootste daler is woninginbraken.

In bijna alle categorieën zijn minder meldingen binnengekomen bij de politie en gemeente. Een uitzondering daarop is de overlast door hangjongeren, die categorie toont een stijging van 17,4%. De grootste daler is woninginbraken, in juni kwamen hier geen meldingen over. Ook zijn er minder incidenten gemeld in de categorieën huiselijk geweld (66,7% minder) en verkeer (24,4% minder).

Cijfers opnieuw berekend

In juni is voor enkele cijfers een aangepaste methode gebruikt voor het berekenen van de cijfers. Hierdoor zijn deze cijfers niet goed te vergelijken met de aantallen tot en met mei 2008. In de grafiek van de Veiligheidsbarometer zijn de eerder gepubliceerde cijfers aangepast. U ziet het aantal meldingen dat in 2008 tot en met juni is binnengekomen bij de politie en gemeente.

Veiligheidsbarometer

De veiligheidsbarometer publiceren wij maandelijks in De Lisser, op de schermen in de publiekshal in het gemeentehuis en op deze website onder Inwoners/Veiligheid. Vorige maand heeft de gemeente de eerste veiligheidsbarometer gepubliceerd. De veiligheidsbarometer laat de veiligheidssituatie in Lisse zien op een aantal specifieke onderwerpen. De barometer wordt in de vorm van een tabel en grafiek weergegeven en maandelijks gepubliceerd op de wekelijkse informatiepagina in De Lisser, op www.lisse.nl en op de beeldschermen in de publiekshal in het gemeentehuis.

Laatst gewijzigd op: 29-7-2008 12:55