Gemeente Heemskerk


dinsdag, 05 augustus 2008

Afslag Hoflaan richting Tolweg en Communicatieweg afgesloten

Vanaf vanmiddag 15.00 uur is de afslag Hoflaan richting Tolweg, Communicatieweg en A9 en richting Uitgeest afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid vanaf De Laan van Broekpolder, Beneluxlaan en Duitslandlaan naar de Tolweg. Verkeer kan via de Tolweg naar Uitgeest en naar de Communicatieweg en de A9. De afsluiting is een proef om het kruispunt beter te laten doorstromen. De proef zal een paar dagen duren.

De hervatting van de werkzaamheden aan het kruispunt Baandert/Tolweg heeft gisteren in de avondspits geleid tot vertragingen op het kruispunt Hoflaan/Tolweg/Gerrit van Assendelftstraat. Rond 15.00 uur gistermiddag bleek dat de verkeerslichtenregeling het toegenomen verkeer niet aankon. De gemeente Heemskerk heeft daarom een verkeersregelaar ingezet. Met de afsluiting van de afslag Hoflaan richting Tolweg, Communicatieweg verwacht de gemeente de doorstroming op het kruispunt te bevorderen. Als je één richting uit de verkeerslichtenregeling haalt, stromen de andere richtingen sneller door. De Hoflaan blijft wel bereikbaar vanaf de Tolweg. Ook het voetbalterrein van Odin, Harteheem, etc blijven bereikbaar. De verkeersregelaar is vanmiddag paraat om bij eventuele opstoppingen direct in te kunnen grijpen.

Naar verwachting duurt de afsluiting van De Baandert nog tweeënhalve week. Ondertussen neemt de gemeente diverse maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo worden er op de A9 tekstwagens geplaatst. Daarop staat de adviesroute richting Beverwijk en Corus aangegeven: volg afslag A22, afrit 9.

Wethouder Gineke van 't Veer, vindt het heel vervelend dat de reconstructie van het kruispunt Tolweg/Baandert/Communicatieweg tot oponthoud en vertragingen leidt. "Het is iets waar we als bewoners en ondernemers samen doorheen moeten. Ondertussen doen we er als gemeente alles aan om het ongemak te verkleinen, maar wegnemen kun je het niet. Daar staat tegenover dat we straks in september een prachtig gereconstrueerd kruispunt hebben, dat het vele verkeer van en naar Heemskerk de baas kan."

De komende tweeënhalve week is De Baandert tussen de Tolweg en de Jan van Kuikweg/De Zevenhoeven nog afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Daarna starten de werkzaamheden aan de Communicatieweg, de laatste fase in de reconstructie. Informatie over de aanpak van deze werkzaamheden volgt binnenkort. Voor actuele informatie kunnen weggebruikers terecht op de gemeentelijke website, via de homepage en het onderdeel werk aan de weg.

---