Politie Zuid-Holland-Zuid

05/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 05-08-2008 o Persberichten district I

INBRAAK IN TWEE WONINGEN
DORDRECHT In de nacht van maandag 4 augustus op dinsdag 5 augustus is omstreeks 03.45 uur ingebroken in een woning aan de Groene Kruislaan. Een getuige zag twee personen in de woning inbreken en belde direct de politie. Meerdere agenten gingen direct op de melding af. In de Damstraat traceerde dienders een hard wegrijdende auto. Ter hoogte van de Slauerhoffstraat stapten twee personen uit deze wagen en renden weg. De politie zocht in de omgeving naar de verdachten maar trof hen niet meer aan. De achtergebleven auto is door de politie in beslaggenomen voor (sporen)onderzoek. Na bevraging van het kenteken bleek dit voertuig dezelfde nacht te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Rusthout in Dordrecht. Terwijl de bewoners op dit adres lagen te slapen klommen de inbrekers op een balkom en kwamen binnen via een openstaande deur. De bewoners hadden deze deur open laten staan in verband met de warmte. In het huis werd voor zover nu bekend een laptop, palmtop, tas met waardevolle inhoud zoals portemonnee, pinpassen en creditcard, een digitale fotolijst, twee sleutelbossen, de autosleutels en de auto voor de deur gestolen. De bewoners kwamen pas achter de inbraak toen ze gebeld werden door de politie die nacht met de mededeling dat hun auto bij de andere inbraak in de Groene Kruislaan was aangetroffen.
In de woning aan de Groenekruislaan werd binnengekomen door een ruit kapot te gooien. De bewoners waren niet thuis, ze zijn op vakantie. Deze mensen zullen geïnformeerd worden over de inbraak en verzocht worden aangifte te doen. De politie stelt een (buurt)onderzoek in en de Unit Forensische Opsporing een sporenonderzoek. Mogelijke getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben in de omgeving Groenekruislaan of omgeving Rusthout worden verzocht zich te melden bij de politie.

NIETS ERIN NIETS ERUIT
DORDRECHT - In het kader van het autoproject niets erin niets eruit heeft de politie van het wijkteam West in samenwerking met de afdeling Toezicht van de gemeente Dordrecht een controleactie gehouden. Dit gebeurde op maandag 4 augustus 2008 van 13.30 tot 16.30 uur. In totaal werden 185 autos gecontroleerd op afsluitgedrag en het zichtbaar achterlaten van kostbare spullen. Bij 37 autos werden kostbare spullen zoals frontjes van autoradios, navigatieapparatuur en tassen met inhoud aangetroffen die voor het grijpen lagen. Slechts 1 auto was niet afgesloten. De actie werd gehouden in de omgeving van het winkelcentrum Crabbehof, daar werden tevens diverse fietsers gewaarschuwd die over het trottoir reden, in de omgeving van het Admiraalsplein, in nieuw Krispijn en omgeving en de omgeving van de Albertine Agnesstraat. Op alle gecontroleerde voertuigen, dus ook als alles in orde was, werd een flyer achtergelaten.

DIEFSTAL PERSONENAUTO
DORDRECHT Op maandagmiddag 4 augustus 2008 werd op klaarlichte dag tussen 13.00 en 16.00 uur vanaf het Van Baerleplantsoen een witte Jeep Cherokee Grande, kenteken 95-PS-VV gestolen. De eigenaar had zijn auto afgesloten geparkeerd. Toen hij rond 16.00 uur bij zijn auto kwam, was deze verdwenen. De eigenaar uit Dordrecht deed aangifte bij de politie.

MES
DORDRECHT Op maandagavond 4 augustus 2008 omstreeks 23.10 uur kwam bij de politie een melding binnen van een vechtpartij in de H.F.Tollensstraat. Toen de politieagenten ter plaatse kwamen bleek dat de vechtpartij over was. Omstanders wezen de agenten op een man die bij de vechtpartij tussen twee personen aanwezig was. Deze man zou een mes uit zijn auto hebben gehaald en dit tussen zijn broeksband hebben gestopt. De man wist aan de agenten te ontkomen. Na enige tijd posten kwam de 36-jarige man uit Dordrecht bij zijn auto en werd hij aangehouden. Het mes werd in beslag genomen. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

SPIEGEL VAN AUTO AFGETRAPT
DORDRECHT Een 18-jarige jongen uit s-Gravendeel is door politieagenten aangehouden nadat hij een spiegel van een personenauto aftrapte. Dit gebeurde op dinsdagochtend 5 augustus 2008 omstreeks 01.10 uur op de Singel. Een alerte getuige zag dat de jongen op de fiets langs een auto reed en de spiegel vernielde. Hij belde direct de politie. Deze hielden de jongen na een zoekactie aan op de Hugo de Grootlaan. De getuige herkende de jongen als de dader. De jongen is ingesloten en ontkent de vernieling. De eigenaar van de auto deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERNIELING EN BEDREIGING
DORDRECHT Een 26- jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling en bedreiging. Dit gebeurde op dinsdagochtend 01.15 uur. De man, die dronken was, kreeg ruzie met zijn broer in diens woning aan de Goudestein. Hij bedreigde zijn broer en vernielde met zijn blote handen twee ruiten van de voordeur. Hij raakte daarbij gewond aan zijn handen. Na enig zoekwerk in de omgeving vonden de agenten hem aan. Ze hielden hem aan en sloten de man in. Zijn broer deed aangifte. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERDACHT VAN MISHANDELING FIETSER
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 4 augustus een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij zou op het kruispunt Laan der Verenigde Naties / Karel Doormanweg een 31-jarige man uit Dordrecht hebben mishandeld. Deze man op de fiets stond voor de stoplichten te wachten toen er irritatie ontstond tussen hem en de 21-jarige man die in een bestelbus reed. Beiden zouden hun middelvinger naar elkaar opgestoken hebben waarna een en ander escaleerde. De 21-jarige stapte uit en er ontstond een worsteling waarbij de 31-jarige fietser dusdanig geslagen en geschopt werd dat hij door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij heeft gekneusde ribben en raakte een voortand kwijt. De verdachte stapte na de mishandeling. Hij heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. Middels kentekengegevens genoteerd door getuigen - kon hij door de politie worden getraceerd op de Patersweg. Hij is in verzekering gesteld.

HONGERIG EN DORSTIG
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 4 augustus een 22-jarige vrouw uit Dordrecht en haar 12-jarige zusje woonachtig in Zwolle aangehouden in een supermarkt op het Van Oldenbarneveltplein. De twee nuttigden eten en drinken in de supermarkt zonder hiervoor te betalen. De 12-jarige maakte een verpakking met bierworstje open en at deze op, haar zus maakte een blikje wisky-cola open en dronk dit op. Ze werden betrapt door personeel en overgedragen aan de politie. Die sloot de zusjes in en verhoorde hen. Ze werden s avonds weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.