AutoRai

BMW Group grote winnaar 'Green Awards 2008'

(8/5/2008)
BMW Group blijft wereldwijd prijzen winnen voor haar brandstofbesparende innovaties. Bij de toekenning van de Britse 'What Car? Green Awards 2008' konden maar liefst acht awards in ontvangst worden genomen; Vijf modellen van BMW en twee modellen van MINI werden onderscheiden.

Bovendien werd de Editor's Award toegekend aan EfficientDynamics voor de effectieve wijze waarop hiermee over het gehele gamma brandstof bespaard wordt.

Na milieuonderscheidingen voor EfficientDynamics in onder andere Duitsland (Grünes Lenkrad), Nederland (Auto Innovatieprijs 2008) en de VS (World Green Car 2008 voor de BMW 118d) volgt nu ook erkenning uit Engeland. Bij de toekenning van de Green Awards 2008 van het bekende Britse autoblad 'What Car?' viel de BMW 118d opnieuw in de prijzen. In de categorie Small family cars is de auto uitgeroepen tot beste koop in de hogere prijsklasse, vanwege de "overtuigende mix van kracht en efficiëntie".

In de categorie Executive cars waren zelfs alle awards voor BMW. In de lagere prijsklasse, kan men volgens "What Car?" het beste de BMW 318d aanschaffen, die de bestuurder "onderdompelt in luxueus autorijden zonder schuldgevoel richting het milieu". In de middelste prijsklasse is de BMW 520d de beste koop: "zelfs met automaat is de 520d energie-efficienter dan al zijn rivalen". In de hogere prijsklasse kiest 'What Car?' voor de BMW 530d: "Zakentycoon of milieuridder? In de 530d kunt u beiden zijn."

Hart van goud
MINI drukte met twee onderscheidingen ook zijn stempel op de Green Awards 2008. De MINI Cooper D is in de categorie Superminis uitgeroepen tot beste koop in de hogere prijsklasse, vanwege de "zuinige, schone motor en uitstekende prestaties". In de categorie Sportscars won de MINI Cooper S: "Een snelle auto met een hart van goud als het op milieuvriendelijkheid aankomt". De beste groene sportscar in de hogere prijsklasse is volgens 'What Car?' de BMW 335d, "een zakenauto die zijn zaken op orde heeft â ook economisch."

156 keer groen
Aan de basis van het succes bij de Green Awards ligt EfficientDynamics, bestaande uit motoren met High Precision Injection, actieve aerodynamica, banden met lage rolweerstand, Electric Power Steering, schakelindicatie, Brake Energy Regeneration en bij meerdere modellen ook de Auto Start Stop-functie. De reden voor 'What Car?' om BMW EfficientDynamics de Editors Award toe te kennen: "Het doel is simpel, het verlagen van de CO2-emissies, het brandstofverbruik en het voertuiggewicht, terwijl de klanten nog steeds de rijervaring krijgen die ze verwachten van een BMW". Dankzij deze standaard geleverde brandstofbesparende techniek hebben dit najaar 156 BMW en MINI modellen in Nederland een groen energielabel.