Politie Zuid-Holland-Zuid

Inbraken in woningen gepleegd

Dordrecht , 05-08-2008 o In de nacht van maandag 4 augustus op dinsdag 5 augustus is omstreeks 03.45 uur ingebroken in een woning aan de Groene Kruislaan en in de straat het Rusthout. Vermoedelijk zijn deze inbraken gepleegd door dezelfde daders.

Een getuige zag twee personen in de woning inbreken en belde direct de politie. Meerdere agenten gingen direct op de melding af. In de Damstraat traceerde dienders een hard wegrijdende auto. Ter hoogte van de Slauerhoffstraat stapten twee personen uit deze wagen en renden weg. De politie zocht in de omgeving naar de verdachten maar trof hen niet meer aan. De achtergebleven auto is door de politie in beslaggenomen voor (sporen)onderzoek. Na bevraging van het kenteken bleek dit voertuig dezelfde nacht te zijn gestolen bij een woninginbraak aan de Rusthout in Dordrecht. Terwijl de bewoners op dit adres lagen te slapen klommen de inbrekers op een balkom en kwamen binnen via een openstaande deur. De bewoners hadden deze deur open laten staan in verband met de warmte. In het huis werd voor zover nu bekend een laptop, palmtop, tas met waardevolle inhoud zoals portemonnee, pinpassen en creditcard, een digitale fotolijst, twee sleutelbossen, de autosleutels en de auto voor de deur gestolen. De bewoners kwamen pas achter de inbraak toen ze gebeld werden door de politie die nacht met de mededeling dat hun auto bij de andere inbraak in de Groene Kruislaan was aangetroffen.
In de woning aan de Groenekruislaan werd binnengekomen door een ruit kapot te gooien. De bewoners waren niet thuis, ze zijn op vakantie. Deze mensen zullen geïnformeerd worden over de inbraak en verzocht worden aangifte te doen. De politie stelt een (buurt)onderzoek in en de Unit Forensische Opsporing een sporenonderzoek. Mogelijke getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben in de omgeving Groenekruislaan of omgeving Rusthout worden verzocht zich te melden bij de politie.