Gemeente Oisterwijk

bestrijdt eikenprocessierups
05-08-2008
Gemeente Oisterwijk bestrijdt eikenprocessierups

Voor de tweede keer dit jaar laat de gemeente Oisterwijk op verschillende locaties de eikenprocessierups wegzuigen. Dit gebeurt zonder chemische bestrijdingsmiddelen. De rupsen komen vooral voor in het landelijk gebied ten zuiden van de A 58 en ten oosten van Moergestel.

Bestrijding

In veel eiken zitten nesten van de eikenprocessierups. Om ervoor te zorgen dat bewoners, recreanten en medewerkers van de bomendienst hier geen last van hebben, heeft de gemeente Oisterwijk besloten de eikenprocessierups te bestrijden. De werkzaamheden duren vijf dagen en er komen geen chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas. De rupsen én de nesten worden opgezogen. Met vijf dagen werk zijn niet alle rupsen verwijderd, maar de grootste overlast zal zijn opgelost.

Informatie

De eikenprocessierups kan vervelende (huid)irritaties veroorzaken. De brandharen op het hele lichaam van de rups kunnen loslaten. Als deze in contact komen met de huid ontstaat een jeukende rode uitslag.

Op de website van het ministerie van LNV is meer informatie te vinden over de eikenprocessierups en de bestrijding daarvan. Hierop staat onder andere hoe in particuliere tuinen kan worden omgegaan met de aanwezigheid van de eikenprocessierups. Het adres van de website is: www.minlnv.nl/eikenprocessierups.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon