Politie Rotterdam Rijnmond



* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING VRIENDIN

PENDRECHT - Op de Sliedrechtsestraat is maandagmiddag een 22-jarige man aangehouden omdat hij zijn 20-jarige vriendin had mishandeld. Politieagenten troffen de hoogzwangere vrouw liggend op straat aan. Zij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en maakt het, evenals de baby, goed. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* MEISJE AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben maandagavond een 15-jarig meisje uit Vlaardingen aangehouden op het Broersveld. Kort voor zes uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij. Ter plaatse verklaarde een 18-jarige Schiedamse dat zij mishandeld was door een aantal vrouwen. De 15-jarige verdachte werd aangehouden. In de bus begon de verdachte zich hevig te verzetten door te trappen en te slaan. Ook probeerde ze de agenten te bijten en krabben. De Vlaardingse is overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte achtergronden van de vechtpartij.


* MAN AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
HOOGVLIET - Op de Abadanstraat heeft de politie maandagavond een 44-jarige man aangehouden nadat hij zijn vrouw had mishandeld. Onder invloed van alcohol had de man met spullen gegooid, en zijn vrouw geschopt en geslagen. Zij werd geraakt in haar gezicht, op haar armen en benen. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* BELG NA ACHTERVOLGING AANGEHOUDEN
Een 19-jarige Bel is maandagochtend rond elf uur na een achtervolging aangehouden voor agressief/onveilig rijgedrag. Politiemensen van het district Centrum hadden eerder die ochtend een stopteken gegeven aan de auto op de Nieuwe Binnenweg voor een controle. De bestuurder was er echter met hoge snelheid vandoor gegaan waarna via de politiemeldkamer een bericht werd verspreid. Op de Kanaalweg reden agenten de wagen tegemoet. De bestuurder ging er weer vandoor en reed het terrein van de stadscamping op. Hier heeft de politie hun wagen voor de auto van de verdachte gezet. Maar nadat de verdachte probeerde om het politievoertuig heen te rijden, trokken agenten het portier open en pakten de Belg beet. Nadat hij gas bleef gegeven werd pepperspray ingezet. De verdachte is gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte bleek te rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en was in het bezit van een kleine hoeveelheid hasj.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
BARENDRECHT - Op het Ketelmeer is maandag avond een 16-jarige jongen uit Poortugaal aangehouden omdat hij eerder die avond de 38-jarige vriendin van zijn vader in het gezicht had gestompt. Eerder op de dag had er op de Riedertuin al een woordenwisseling plaatsgevonden tussen de jongen en de vrouw. Toen de jongen later iets op kwam halen en de vrouw dit niet wilde geven, sloeg hij het keukenraam in. Daarna stompte hij de vrouw in het gezicht, die hierop terugsloeg. De jongen vertrok vervolgens. Hij werd later door politieagenten aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE ONDERZOEKT OVERVAL
RHOON - De politie van district Zuid onderzoekt de overval op een winkel aan de Julianastraat. In de winkel is tevens een postagentschap gevestigd. Rond maandagmiddag rond kwart over één bedreigde een man het winkelpersoneel met een mes. Hij nam een geldbedrag weg uit de kassa's van zowel de winkel als het postagentschap, en vluchtte vervolgens op de fiets. De man was lang, met een slank tot mager postuur en had een lichtgetinte huidskleur. Hij was gekleed in een spijkerbroek en een donkere jas. Ook droeg hij een donkere muts of pet. Gealarmeerde politieagenten stelden direct een grootschalig onderzoek in de omgeving in. De overvaller werd hierbij helaas niet meer aangetroffen.
GETUIGENOPROEP
De politie doet buurtonderzoek en roept getuigen op zich te melden. Bent u getuige geweest van de overval of heeft u maandagmiddag rond kwart over één in de omgeving van de Julianastraat een man gezien, die voldoet aan de bovenstaande omschrijving? Neem dan contact op met de recherche van district Zuid, via telefoonnummer 0900-8844.


* MANNEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden hebben dinsdag in de vroege ochtenduren twee mannen aangehouden voor vernieling. Rond vier uur kreeg de politie de melding dat op het Sterrenkwartier twee personen spiegels aan het aftrapten van geparkeerdstaande auto's. Politiemensen stelden aam de hand van het opgegeven signalement direct een onderzoek in en arresteerden de twee mannen, 24 uit Oostvoorne en 32 uit Spijkenisse, op de Rammenasdreef.
Na onderzoek in de wijk bleek dat de spiegels van meerdere auto's waren ingeklapt en niet vernield. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid.


* JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING
BARENDRECHT - De politie van district Zuid heeft maandagavond zes jongeren in de leeftijd 14 t/m 20 jaar aangehouden voor vernieling. De jongeren werden aangehouden na een melding dat er op een reclamebord aan de Euroweg graffiti was aangebracht. Na verhoor mochten vijf jongeren weer naar huis. Eén jongen, een 16-jarige Rotterdammer, is voor nader verhoor ingesloten.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING DOCHTER

OOST - Op de Kellogplaats heeft de politie maandagavond een 41-jarige man aangehouden, nadat hij zijn 12-jarige dochter had geslagen met een stok. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en is overgebracht naar een politiebureau. De verdachte is in de woning aangehouden.


* POLITIE HOUDT OPLICHTER AAN
ZEVENKAMP - De politie van het district Oost heeft maandagmiddag een 29-jarige man uit Renswoude aangehouden voor oplichting. De man collecteerde illegaal voor het Astmafonds en stak de opbrengst in eigen zak. Op basis van een signalement, hielden politieagenten de man op de Zevenkampse Ring aan. Hij droeg de collectebus in een plastic tas bij zich. De man is overgebracht naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie raadt mensen aan om tijdens een collecte altijd om een legitimatiebewijs en vergunning te vragen. Bij twijfel wordt mensen aangeraden direct de politie te waarschuwen.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
PRINSENLAND - Na een melding van een lekkage heeft de politie van district Oost maandagochtend op grond van de opiumwet een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Anthonetta Kuijlstraat. Toen politieagenten bij het pand kwamen, roken zij een sterke henneplucht. Bij onderzoek in het pand troffen zij twee containers met 550 hennepplanten aan en materiaal om de planten te kweken. Alles is in beslaggenomen en vernietigd. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.


* AUTO-INBREKER AANGEHOUDEN
'S GRAVENLAND - De politie van district Oost heeft in de nacht van maandag op dinsdag een man aangehouden die probeerde de velgen en banden van auto's te stelen. Rond half drie kreeg de politie de melding dat twee mannen zich op de Clazina Kouwenbergzoom verdacht ophielden bij auto's. Daar aangekomen troffen de politieagenten een 18-jarige Rotterdammer aan die voldeed aan het signalement. Ook troffen zij een auto aan, die op stenen stond en waarvan de velgen en bouten reeds waren verwijderd. In de Neeltje Griffijnstraat stond eveneens een auto, met stenen ernaast, waarvan de banden al waren losgemaakt. Ook werd er gereedschap gevonden. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie doet onderzoek naar de tweede verdachte.


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJ OP
TUSSENDIJKE - Politieagenten van district West hebben maandagmiddag op de Jan Kobellstraat een hennepkwekerij opgerold. Na een anonieme tip werden in de woning 1000 planten aangetroffen, alsmede apparatuur en verpakkingsmaterialen. Alles is in beslaggenomen en vernietigd. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.