TenneT


CertiQ website in nieuw jasje

05-08-2008 CertiQ, de certificerende instantie voor duurzame elektriciteit in Nederland en een dochteronderneming van TenneT, heeft begin augustus een geherstructureerde website gelanceerd. De website was op een aantal punten verouderd. Met de komst van de subsidieregeling Stimulering Duurzame Energie (SDE) per 1 april van dit jaar was aanpassing noodzakelijk.

De website is nu onder meer voorzien van een vereenvoudigd aanvraagformulier voor producenten van zonne-energie. Daarmee wordt de aanvraagprocedure voor deze producenten, vaak particulieren, vergemakkelijkt. Overigens had de Tweede Kamer hier ook om gevraagd.

De rol van Senternovem is een andere belangrijke reden voor de restyling van de website van CertiQ. Aan het eind van dit jaar zal SenterNovem de lopende MEP subsidiedossiers van EnerQ overnemen. EnerQ, ook een dochter van TenneT, zal dan haar activiteiten staken.

Een reden des te meer om de website te herstructureren, omdat veel teksten betrekking hebben op de subsidieverstrekker.

CertiQ heeft ervoor gekozen de herstructurering nu vooral te beperken tot de inhoud van de website. Als de SDE verder vorm heeft gekregen en de overdracht van de MEP subsidie een feit is, wordt in 2009 ook het uiterlijk van de website geheel vernieuwd

www.certiq.nl