Ingezonden persbericht

Vuilnisbakkenhondjes.

Stevenshage vangt ook deze stumperds op.

5 augustus 2008

Twee jonge hondjes zijn in de nacht van maandag op dinsdag gevonden in een doos naast de vuilcontainer van een uitvaartcentrum op de hoek van de Agaathlaan en de Gitstraat in Leiden. Het gaat hier om twee zwarte (kruising?)herderpups. De hondjes zijn net zes of zeven weken oud; te jong om bij de moeder weggehaald te worden. Ze zijn te mager en hebben wat kale plekjes in hun vacht, maar zijn verder gelukkig in redelijke conditie.

De dierenambulance heeft de hondjes naar Stevenshage , Streekdierentehuis voor Leiden en de regio, gebracht. Daar worden ze liefdevol opgevangen, maar zorgen tegelijkertijd voor nog meer drukte in deze toch al drukke zomerperiode. Want behalve deze hondjes, zijn er de afgelopen maand weer heel veel zwerfkatten, of moeten we ze 'vakantiekatten' noemen, bij het asiel binnengebracht.

De medewerkers en vrijwilligers draaien in de hoogste versnelling om alle dieren goed te verzorgen. De vaste asieldierenarts heeft gelukkig geen vakantie, want aan veel dieren die bij Stevenshage binnenkomen valt op medisch gebied iets te doen.

Mocht iemand meer informatie hebben omtrent degene die dit dierenleed veroorzaakt heeft, gezien heeft wie de hondjes bij de vuilcontainer gezet heeft, weten van welk nest deze twee hondjes afkomstig zijn, dan vragen we om die informatie door te geven aan politie, dierenbescherming of bij het asiel.

Vrijwilligers:

Niet alleen in de zomer zijn de vrijwilligers die zich inzetten voor de verstoten, gedumpte of weggedane dieren onmisbaar in het asiel. Het hele jaar door is er in en om het asiel nuttig werk te doen dat veel voldoening geeft. Meldt u aan bij Stevenshage of bij een asiel dichter bij u in de buurt! Eind september zijn er ook weer collectanten nodig, want zonder die collecte-inkomsten kan het asiel niet. Dus bel, mail of kom langs als deze oproep voor u geschreven lijkt. (0900-2020898)

Algemene informatie:

Streek-dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over dieren uit: Alkemade, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Voorschoten, Voorhout, Warmond, Valkenburg en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel mede afhankelijk van de jaarlijkse collecte, donateurs en allerlei giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar dieren hun vakantie kunnen doorbrengen.

Website van Stevenshage: http://www.dierenasielleiden.nl

Fotobijschrift: net bijgekomen van de schrik worden de pups in het asiel op de foto gezet.