Politie Zuid-Holland-Zuid

06/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-08-2008 o Persberichten district I

KOPERDIEF HEEFT SPIJT
DORDRECHT Een 36-jarige man uit Dordrecht heeft zich vrijwillig gemeld op het politiebureau op dinsdagmorgen 5 augustus. Hij wilde schoon schip maken. Hij bekende dat hij diverse winkeldiefstallen had gepleegd en diefstal van vijf laskabels van 25 meter per stuk bij een scheepswerf aan de Merwedestraat in de nacht van donderdag op vrijdag
1 augustus 2008. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt wat de man zoal op zijn kerfstok heeft.

WERKNEMER GEWOND TIJDENS WERKZAAMHEDEN AAN BRUG N3 DORDRECHT Bij de werkzaamheden op de brug van de N3 is in de nacht van dinsdag 5 augustus op woensdag 6 augustus een werknemer gewond geraakt. De 37-jarige man uit Roermond was bezig met een grintstraler toen de slang er af sprong. Hierop stond volgens een getuige 9 bar druk op. De slang raakte daardoor waarschijnlijk het gelaat van de werknemer en ook kwam er grint in het gezicht en op de arm van het slachtoffer. De verwondingen waren duidelijk zichtbaar en de werknemer verkeerde in een shocktoestand. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Naast politie en ambulancepersoneel kwam ook Rijkswaterstaat ter plaatse. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

DAT IS SCHRIKKEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een bewoner in de straat Baars is zich woensdagmorgen 6 augustus een hoedje geschrokken. Hij ging vuil weggooien en zag een lichaam in de vuilcontainer liggen. De bewoner belde direct de politie die de container opnieuw opende. Het lichaam van de man lag deels onder het vuilnis. Plots knipperde de man met zijn ogen en bleek hij (nog) te leven. De onbekende man had geen id-bewijs op zak en reageerde niet op de Nederlandse, Duitse, Engelse of Franse taal. Ook gebarentaal hielp de agenten niet om contact te krijgen met de man. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De Vreemdelingenpolitie stelt een onderzoek in.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT Een 59-jarige man uit Schiedam is dinsdagavond 5 augustus rond middernacht door de politie aangehouden in de Willem Marisstraat. De politie kreeg die avond melding van een mishandeling in een woning op de Boogjes. Een vrouw zou door de 59-jarige man haar vriend zijn mishandeld na een ruzie. Haar twee kinderen waren hiervan getuige. Na de mishandeling vertrok de verdachte na een kennis in de Willem Marisstraat. De politie ging daar direct heen en hield de man aan. Hij is ingesloten. Het slachtoffer liep een pijnlijk hoofd op, ze heeft aangifte gedaan.

VERKEERSCONTROLE
DORDRECHT/OUD-ALBLAS Het Verkeershandhavingsteam heeft op dinsdag 5 augustus een verkeerscontrole gehouden op de locaties Pieter Zeemanweg en Weeskinderendijk Beneden in Dordrecht en op de Veerweg in Oud-Alblas. Er werd gecontroleerd op gordel, snelheid, niet handsfree bellen en brom en (snor)fietsers. Alle overtreders werden van de weg gehaald en direct bekeurd. In totaal werden bijna 1100 weggebruikers gecontroleerd en 30 overtredingen geconstateerd. Een snorfietser werd beboet nadat werd geconstateerd dat zijn voertuig 42 km per uur ging terwijl de begrenzing op 30 km per uur moet liggen. 1 bromfietser had geen helm op, 1 automobilist zat niet handsfree te bellen, 9 bestuurders hadden hun gordel niet om en 17 personen reden te hard op een van de eerdergenoemde locaties. Op de Veerweg in Oud-Alblas werd het rijbewijs van een 63-jarige man uit Rotterdam ingevorderd na een flinke snelheidsoverschrijding. Hij reed 110 km per uur (na correctie) terwijl op die weg een maximum snelheid geldt van 60 km per uur.

VERDACHT VAN HELING
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 5 augustus twee broers van 45 en 47 jaar uit respectievelijk Tilburg en Dongen aangehouden in de Vincent van Goghstraat. Surveillerende politieagenten werden die middag in die straat aangesproken door een man die vertelde dat twee onbekenden hem een lcd-tv aanboden voor 300 euro. De tv zou in de auto liggen waar de mannen mee waren. De politie sprak de verdachten aan en keek in hun auto. Daar vonden ze inderdaad twee nog in plastic verpakte lcd-tvs. De broers werden daarop aangehouden op verdenking van heling. De 47-jarige man gaf aan de agenten een valse naam op, op het politiebureau bleek waarom: hij werd gezocht door de politie in verband met het niet terugkeren van verlof tijdens detentie. Zijn 45-jarige broer bleek nog diverse boetes open te hebben staan. Het voertuig waar ze mee waren, is in beslaggenomen en wordt onderzocht. De auto bleek niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.

INBRAAK
DORDRECHT In een beneden(hoek)woning in de Borneostraat is in de nacht van maandag 4 augustus op dinsdag 5 augustus ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. In de woning werden huis - en autosleutels, mobiele telefoon, bankpas en de auto die voor de deur stond, gestolen. Deze auto betreft een donkerblauwe Opel Astra stationwagen met het kenteken RX-PS-16. Van de bovenbuurvrouw werd in de tuin de fiets gestolen en ook getracht de auto weg te nemen. De sloten van de wagen werden dusdanig beschadigd dat de sleutel er niet meer in past. Beide gedupeerden hebben aangifte gedaan. Vermoedelijk zijn de daders via de achterkant de tuin ingekomen en via een raam binnengekomen. De Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in. Mogelijk zijn er getuigen die in die nacht iets verdachts gezien of gehoord hebben in de Borneostraat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 09008844 (lokaal tarief)

TWEEDE AANHOUDING
(vervolgbericht 5 augustus j.l.)
DORDRECHT De politie heeft op dinsdagmiddag 5 augustus een 19-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een incident op 4 augustus op het kruispunt Laan der VN/Karel Doormanweg. De 19-jarige zat bij een 21-jarige plaatsgenoot in de bus toen ze woorden kregen met een fietser. Deze 31-jarige Dordtenaar op de fiets stond voor de stoplichten te wachten toen er irritatie ontstond tussen hem en de 21-inzittenden van de bestelbus. Een en ander escaleerde waarop de 21-jarige uitstapte en er een worsteling ontstond waarbij de 31-jarige fietser dusdanig geslagen en geschopt werd dat hij door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis werd gebracht. Hij heeft gekneusde ribben en raakte een voortand kwijt. De 19-jarige zou de fietser ook mishandeld hebben. Na het incident vervolgden de twee hun weg, de fietser achterlatend. Hij heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. Middels kentekengegevens genoteerd door getuigen - kon de 21-jarige door de politie worden getraceerd op de Patersweg. Hij zit nog vast. De 19-jarige meldde zich dinsdagmiddag op het politiebureau aan de Overkampweg. Hij werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.

EENZIJDIG ONGEVAL
DORDRECHT Een 45-jarige man uit Ridderkerk is dinsdagmiddag 5 augustus met zijn bromfiets tegen een metalen rolcontainer aangereden op de Brouwersdijk. De man werd niet lekker en had de nodige medicijnen op waardoor hij de controle over zijn voertuig verloor. Hij viel op het trottoir en liep in eerste instantie verward weg. De politie ontfermde zich over hem. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De bromfiets liep fikse schade op.