Senternovem


06-08-2008 | People - Nieuwe website EURAXESS wil mobiliteit van onderzoekers bevorderen

Op 24 juni 2008 vond in Brussel de feestelijke introductie plaats van de webportal van de Europese Commissie `EURAXESS-researchers in motion'.

De afgelopen 5 jaar is binnen de EU met succes gewerkt aan de verbetering van de mobiliteit van Europese en niet-Europese onderzoekers en aan mogelijkheden voor een succesvolle onderzoekscarrière. EURAXESS is de nieuwe naam voor het initiatief ERA-MORE, een netwerk dat hulp geeft aan onderzoekers en hun gezinnen die binnen Europa emigreren.

De volgende diensten vallen binnen EURAXESS:

o EURAXESS Jobs (voorheen European Researcher's Mobility Portal): voor werving en selectie.
Op de site staan vacatures voor onderzoekers en onderzoekers kunnen hun cv achterlaten.
o EURAXESS Services (beter bekend als het ERA-MORE netwerk) geeft hulp aan onderzoekers en hun familieleden om hun verblijf in Europa te organiseren.
o EURAXESS Rights (Europese Charter & Code) geeft de rechten en plichten weer van onderzoekers en hun werkgevers. o EURAXESS Links (voorheen bekend als ERA-Link) is een netwerk voor Europese onderzoekers die buiten Europa werkzaam zijn (onder meer in de VS en Japan)

Voor meer informatie over EURAXESS kunt u contact opnemen met de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.
Tel : 070-426 03 60
researchers@nuffic.nl