Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 6 augustus 2008

Recordaantal eerste-dag-reserveringen voor Nationale Restaurant Week

39.200 reserveringen op openingsdag

Het online inschrijven voor de zomereditie van de Nationale Restaurant Week beleefde vandaag, om 10.00 uur scherp, een vliegende start. Om 15.00 uur 's middags hadden reeds 39.200 personen een reservering geplaatst, een recordaantal! Tijdens de wintereditie, in maart jongstleden, reserveerden 21.000 gasten op de eerste dag voor een tafel bij één van de deelnemende toprestaurants. Uiteindelijk bezochten 87.000 mensen in die winterse Restaurant Week een restaurant tijdens dit bijzonder populaire initiatief van DiningCity.com.

CEO Jeroen van den Brink is opgetogen door deze eerste run op de couverts: 'Dit is een fantastisch begin, er kan nog een maand lang gereserveerd worden, maar met deze start gaan we zeker over de aantallen van de vorige editie heen. Vanmorgen waren op het hoogtepunt maar liefst 2700 bezoekers tegelijk aan het reserveren. We waren daarmee de drukst bezochte site van Nederland. We zijn door het grote succes nu al bezig met het realiseren van nieuwe plaatsen bij toprestaurants. Vanaf 19 augustus gaan er om 14.00 uur extra couverts in de 'verkoop'.'

Het concept
Volgens het concept van dit grootste culinaire evenement van Nederland kunnen gasten van 25 t/m 31 augustus 2008 voor slechts ¤ 20,00 of ¤ 25,00 genieten van an respectievelijk een drie gangenlunch of -diner op topniveau. Voor het eerst doet ook een 2 Sterrenrestaurant, Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, mee aan het initiatief. In totaal zijn ruim 500 toprestaurants door heel Nederland, waaronder tien restaurants met een Michelinster, opgenomen in de lijst. Inschrijven kan vanaf vandaag online via www.restaurantweek.nl. De plaatsen zijn beperkt beschikbaar en op is op!

Nationale Restaurant Week Publieksprijs
Na afloop van de Nationale Restaurant Week beoordelen de fijnproevers de eetgelegenheden. Het best gewaardeerde etablissement is de winnaar van de Nationale Restaurant Week Publieksprijs. Deze prijs is de enige in de Nederlandse culinaire wereld, die door de gasten zelf wordt toegekend.

DiningCity.com
De Nationale Restaurant Week is een initiatief van DiningCity.com, de toonaangevende online restaurantgids. Momenteel is DiningCity.com actief in Nederland en internationaal zijn de steden Antwerpen, Madrid, Geneve, Rome, New York en zelfs Hong Kong vertegenwoordigd. DiningCity.com geeft uitgebreide restaurantinformatie en de bezoeker kan direct online reserveren bij het restaurant van zijn keuze.

Partners van de Nationale Restaurant Week zijn Horeca Nederland, American Express, delicious. Magazine, Acqua Panna/San Pellegrino, Ferrari (spumante) en M-Visible.

()