Ingezonden persbericht




Persbericht 6 augustus 2008

Kinderen slapen op theaterpodium

Het Frysk Festival biedt bezoekers een unieke kans: slapen in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. En dan ook nog eens op het podium. Het podium van de grote zaal wordt zaterdagavond 30 augustus omgetoverd tot een grote slaapzaal met ongeveer tachtig bedden. Om half tien begint de voorstelling 'Het meisje, de jongen, de rivier'. Als de voorstelling is afgelopen gaan de gasten lekker slapen. Om acht uur 's ochtends staat een ontbijt klaar.

Kinderen vanaf 7 jaar zijn met hun ouders van harte welkom in De Harmonie. De organisatie zorgt voor een matras, beddengoed en het ontbijt van de volgende ochtend. Bij binnenkomst krijgt iedereen een kapstok voor zijn kleren en spullen. Als ieders hoofd op een kussen ligt en iedereen onder de wol ligt, begeleiden een zangeres en een muzikant je met een wonderbaarlijk muzikaal verhaal op weg naar de nacht.

Ooit zwom een vis in een rivier. De vis verdween in de buik van een man, een vrouw en hun zoon. Met de man en de vrouw gebeurde die nacht iets vreemds. En de zoon zonk weg in een diepe slaap. Vele jaren later ging een meisje op zoek naar geluk. Ze vond de zoon en vlijde zich tegen hem aan. Toen ze wakker werden, waren er geen woorden nodig. Ze liepen naar de rivier en lieten zich in een bootje meedrijven.

'Het meisje, d e jongen en de rivier' is een productie van Oorsmeer. De muziek is van Jan van Outryve, het concept en de regie is van Wouter van Looy. In België is de voorstelling opgevoerd tijdens het festival 'de Zomer van Antwerpen'. Het stuk ontving juichende kritieken. Wie er nog heen wil moet er snel bij zijn. Er zijn maximaal tachtig kaarten voor deze voorstelling beschikbaar. Voor meer informatie kijk op www.fryskfestival.nl Een kaartje kost tien euro.

De volgende dag, zondag 31 augustus, is De Harmonie helemaal ingericht voor een jong en avontuurlijk publiek. Muzikanten toveren de schouwburg om tot een reusachtig muzieklabyrint voor kinderen.

Het Frysk Festival wordt mogelijk gemaakt met steun van NUON, Friesland Bank, Friesland Foods en de provincie Fryslân.