Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Metaaltechniek (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

6 augustus 2008, Utrecht
------

CNV Metaaltechniek vraagt faillissement aan van Steiger- en Ladderfabriek Centrum

CNV Metaaltechniek vraagt deze week het faillissement aan van Steiger- en Ladderfabriek Centrum in Heerenveen. "Op die manier kunnen we er in ieder geval nog voor zorgen dat de mensen hun salaris krijgen", zegt CNV-bestuurder Piet Fortuin.

Afgelopen vrijdag hadden de werknemers hun salaris over juli betaald moeten krijgen. Dat is niet gebeurd. CNV Metaaltechniek vreest nu dat het bedrijf richting de afgrond glijdt en vraagt daarom zelf het faillissement aan. UWV staat in dat geval gedurende 13 weken garant voor doorbetaling van het salaris.

Wat er nu gebeurt met de loonvordering die CNV Metaaltechniek voor de werknemers heeft lopen, is zeer de vraag. De rechtbank in Leeuwarden heeft zich daar nog niet over uitgesproken. De bond heeft laten berekenen dat de werknemers over de afgelopen jaren nog 65.000 euro aan achterstallig salaris te goed hebben. Het gaat hierbij om te weinig loon, het niet uitbetalen van de cao-loonsverhoging en het niet uitbetalen van de eenmalige uitkering van 200 euro die in de cao is afgesproken. De directie heeft de werknemers al meer dan vijf jaar structureel te weinig betaald, zo is gebleken.

Bij Steiger- en Ladderfabriek Centrum werken circa 20 mensen.