Ingezonden persbericht


Zuiderzeemuseum in raam op de Wallen

Het Zuiderzeemuseum heeft in samenwerking met NV Stadsgoed het project Zuiderzeemuseum op de Wallen ontwikkeld. In het pand aan de Oudezijds Achterburgwal 63 zijn de ramen voorzien van Delfts blauwe gordijnen en staan er op de vensterbank een paar Staffordshire hondjes. Geregeld zijn er twee dames in klederdracht aanwezig om de stoep te schrobben.

Het Zuiderzeemuseum richtte het pand op de Wallen in om het museum extra te promoten in Amsterdam. Als voorbijgangers door de ramen kijken zien ze een grote afbeelding van het museum aan het IJsselmeer. Op tijden dat de dames in klederdracht aanwezig zijn kunnen toeristen met hen op de foto en maken ze graag een praatje. Deze maand zijn ze 's middags op 9, 21 en 29 augustus in vol ornaat present.

Stadsgoed
NV Stadsgoed werkt evenals het Zuiderzeemuseum op basis van maatschappelijke betrokkenheid. De vennootschap kent twee primaire doelstellingen. Allereerst wil zij een bijdrage leveren aan de leefbaarheid, veiligheid, schoonheid en levendigheid in de binnenstad van Amsterdam. Daarnaast heeft zij als doelstelling het behouden en herstellen van het unieke karakter van de panden gelegen in de binnenstad van Amsterdam. Het pand aan de Oudezijds Achterburgwal is één van de panden die NV Stadsgoed in eigendom heeft.

Jubileummanifestatie
Het Zuiderzeemuseum viert zijn zestigjarige jubileum met een uitgebreide manifestatie die de nieuwe koers illustreert. Het vernieuwde museum legt verbanden, zoekt de wereld op en toont Nederland in al zijn facetten: kunst, cultuur, ontwerp, erfgoed, design en geschiedenis. Een groot aantal gerenommeerde kunstenaars, ontwerpers en gastconservatoren zet het jubileum luister bij met een tentoonstelling, installatie, kunstwerk of activiteit. Dit zijn onder meer Studio Job, Atelier Van Lieshout, Hugo Kaagman, Keso Dekker, Koninklijke Tichelaar, Dick Hauser, Martin Bril, Gross. Max. en Piet Oudolf.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht