Stadsdeel Zeeburg

Verbetering veiligheid kades in Zeeburg

Maatregelen naar aanleiding van ongeval Veemkade

6 augustus 2008
Na een inventarisatie door stadsdeel Zeeburg zullen op 24 plekken aan kades en oevers maatregelen worden genomen om de veiligheid te verbeteren. Het dagelijks bestuur van Zeeburg wil nog dit najaar maatregelen nemen in het Oostelijk Havengebied en op IJburg (bijvoorbeeld stangen, hekken). De inventarisatie is uitgevoerd naar aanleiding van het Ombudsman-rapport over de Veemkade van afgelopen juni.

Dennis Straat, portefeuillehouder Openbare Ruimte: "Een van de belangrijkste lessen van het ongeval aan de Veemkade is dat veiligheid voortaan een grotere rol moet krijgen bij de inrichting van de openbare ruimte. De afgelopen jaren zijn er slechts op enkele van deze 24 plaatsen incidenten geweest, maar wij willen de risico's tot een minimum beperken".

De stadsdeelraad heeft het DB eind juni gevraagd in september te rapporteren over de uitvoering van de acties naar aanleiding van het Ombudsman-rapport. Het DB vraagt aan de stadsdeelraad maximaal 300.000,- Euro om deze maatregelen zo spoedig mogelijk uit te voeren. Het betreft vooral plekken waar uitwijkmanoeuvres of slecht zicht tot gevaarlijke situaties voor auto's of fietsers kunnen leiden. In het Oostelijk Havengebied gaat het vooral om de Javagrachtjes, de Levantkade en de Veemkade. Op IJburg komen er aanpassingen langs de IJburglaan, de Krijn Taconiskade en nog een aantal andere straten.