Gemeente Binnenmaas

Geen asbest in de grond langs Binnenmaas

Op het terrein langs de Binnenmaas in het park in Mijnsheerenland is in de grond geen asbestvezelconcentratie aangetroffen. Uit onderzoek door de Milieudienst Zuid-Holland Zuid, die dit in opdracht van de gemeente heeft uitgevoerd, is gebleken dat alleen op het maaiveld stukjes asbest liggen.

Deze kunnen handmatig worden verwijderd. De Milieudienst heeft daartoe opdracht gegeven aan aannemer Korevaar, die de sanering op donderdag 7 augustus zal uitvoeren.

Inspectie

Als na inspectie van het onafhankelijk laboratorium RPS blijkt dat al het verdachte asbestbevattende materiaal is verwijderd, wordt het gebied vrijgegeven. Vanaf vrijdagmorgen 8.00 uur worden de hekken weggehaald, zodat het terrein weer voor iedereen toegankelijk is.

De gemeente Binnenmaas heeft het terrein twee weken geleden uit voorzorg met hekken afgezet. Dit gebeurde na een melding van een bewoner dat er mogelijk asbesthoudend materiaal lag. Na een eerste inspectie door een onderzoeksbureau bleek dat er inderdaad asbesthoudend plaatmateriaal lag. Hoewel alle asbestsoorten gevaar voor de volksgezondheid kunnen opleveren als er vezels in de lucht komen die ingeademd worden, ging het hier om witte asbest, de minst gevaarlijke vorm. Door de regen en de vochtigheid van de bodem kon geen sprake zijn van verspreiding van eventuele losse vezels via de lucht.

Voor meer informatie kan men terecht bij de Milieudienst Zuid-Holland-Zuid, mevrouw E.G.Legerstee, telefoon 078 - 6480 531.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl