Politie Zeeland


---


W-1538-2008 Winkeldief aangehouden
Door een beveiligingsbeambte werd een 34-jarige man uit Middelburg betrapt op het stelen van enkele levensmiddelen.
De man had goederen ter waarde van ongeveer 13 euro weggenomen uit een supermarkt aan de Kalverstraat in Middelburg. Hij is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau waar hij een verklaring aflegde. Omdat het al de derde keer was dat de man betrapt werd op het stelen uit een winkel komt hij er niet meer vanaf met een bekeuring, er wordt proces-verbaal opgemaakt en de Middelburger mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden. Van de supermarkt kreeg de man een winkelverbod voor een jaar.

O-1539-2008 Mishandeling n.a.v. verkeersconflict
Een 25-jarige man uit Heinkenszand is vanmiddag rond 15.45 uur mishandeld door een medeweggebruiker.
De 25-jarige reed over de Oost-Westweg bij Wissenkerke toen er een zwarte bestelbus achter hem kwam rijden. Deze bus reed zo dicht achter hem dat de 25-jarige het op een gegeven moment zo gevaarlijk vond worden dat hij met zijn arm een beweging maakte waaruit de achterligger kon opmaken dat hij afstand moest houden. Dit deed de bestuurder van de bus echter niet, hij kwam nóg dichter op de auto van de man uit Heinkenszand rijden. Deze gaf toen een tikje tegen zijn rempedaal waarop de zwarte bus begon te slingeren. Bij het kruispunt bij Wilhelminadorp moesten beide auto's stoppen voor het rode verkeerslicht. De bestuurder van de bus stapt uit en loopt op de auto van de 25-jarige af. Door het geopende raam slaat de onbekende bestuurder de man uit Heinkenszand op zijn gezicht. Hij is niet gewond geraakt door de mishandeling. De man uit het zwarte bestelbusje is nog niet aangehouden.

Z-1540-2008 Winkeldievegge in Sluis aangehouden
Vanmiddag omstreeks 16.20 uur is in een winkel in de Kapellestraat in Sluis een winkeldievegge aangehouden.
De 71-jarige vrouw uit Moerkerke had al wat goederen afgerekend in de winkel. Hierna ging zij nog even verder "winkelen" en stopte nog nagellak en twee deodorantsticks in haar tasje. Zij wilde hiermee de winkel verlaten, maar het alarm ging af. De vrouw is aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de Zeeuwse politie. Op het bureau legde zij een bekennende verklaring af en ze is weer weggestu Op het bureau legde zij een bekennende verklaring af en ze is weer weggestuurd met een boete op zak van E 150,-.

W-1541-2008 Vuilniswagen kantelt in Koudekerke
Omstreeks 16.17 uur vanmiddag is een vuilnisauto gekanteld op de Vlissingseweg in Koudekerke. (Kruising met de Lammerenburgweg in Vlissingen)
De 22-jarige bestuurder uit de gemeente Goes en de 23-jarige Vlissingse inzittende raakten licht gewond door het ongeval. De Goesenaar had een hoofdwond en blauwe plekken, de Vlissinger had een snee in zijn duim en een wondje aan zijn arm. Omdat de bestuurder de wagen niet goed onder controle had is deze gekanteld en op de weg terecht gekomen. Beide inzittenden konden op eigen kracht het voertuig verlaten. Zij waren erg geschrokken van het hele gebeuren. De vrachtwagen is weggetakeld door een takelbedrijf, hiertoe is de weg enige tijd afgezet geweest. Rond 20.30 uur was alles opgeruimd en schoon, toen kon het verkeer weer normaal over de Vlissingsestraat rijden.



Noot voor de redactie /

Politie Zeeland