Ingezonden persbericht


Persbericht

Maandag 28 juli 2008

Kunst - cultuur - natuur - wetenschap

Van 6 tot en met 10 augustus is de Mijzenpolder, op 35 minuten afstand van Amsterdam, het decor van theater, beeldende kunst en wetenschappelijke experimenten. Met een toegangskaart van 35 euro kunt u van 12:00 tot 23:00 uur in de polder blijven.

23 Verschillende locaties bieden voorstellingen en objecten die bijna allemaal speciaal voor het festival zijn gemaakt.

Unieke formule

De formule van het Mijzen Festival is uniek en is vergelijkbaar met de entree voor een pretpark. U betaalt een keer entree en kunt de gehele dag genieten van voorstellingen, tentoonstellingen en diverse andere activiteiten.

Kaarten kunnen telefonisch (072-5020432) of via de website www.mijzen.nl, besteld worden. Het middagprogramma is horizontaal geprogrammeerd en is elke dag gelijk. Met wind als centraal thema en de Mijzenpolder als decor een bijzonder programma.

Jong en oud vermaakt zich hier uitstekend.

Mijzen festival 2008
Van concerten tussen de koeienstront tot dans in het weiland. Van windauto tot vliegerworkshops. En van een schuurbios tot dauwtrappen en nachtwandelingen in de natuur. Drie bruggen geven toegang tot de Mijzenpolder. Op allerlei verrassende locaties zoals boerenschuren, slootkanten en polderschuiten kunt u genieten van voorstellingen, workshops en tentoonstellingen.

Theater van Moos d'Herripon (centrale festivalvoorstelling, een community drama over voetbal en wind), Ari Peters, Maaike van de Westeringh, Maarten Hutten, Hannah de Vries Muziek met Canto Ostinato, Gending Ensemble, Hans van Koolwijk, The Astronuts, Bert van Baar Beeldende Kunst van Hans Belleman, Leo van der Veen, Jaap Vijn, Pe Okx, Linda Anneveld Theatraal eten van Sandra Schouten en Katja Spaans Wetenschap met onder andere de grootste Via Venturi (open lucht windtunnel) van Nederland, speciaal voor het festival gebouwd. Diverse workshops, tentoonstellingen, bedevaartsoort En nog veel meer...

Het festival vindt plaats in de hele Mijzenpolder en heeft als thema 'de wind' en als ondertitel 'er waait wind door de polder'. Het is een CO2 neutraal festival. Bezoekers mogen in deze periode geen motorvoertuigen gebruiken in de polder en verplaatsen zich via paard en wagen, bootjes, fietsen en lopend.

De Mijzenpolder ligt tussen Ursem, Schermerhorn en Avenhorn.

Meer informatie over het Mijzen Festival en de kaartverkoop vindt u op www.mijzen.nl 0-0-0-0-0


Ingezonden persbericht